Curtea de Conturi: ravagii la Primaria Oradea

1Comentariu
Curtea de Conturi: ravagii la Primaria Oradea
Cheltuielile nejustificate cu FC Bihor, Orăşelul Copiilor şi achiziţionarea terenurile de tenis Precon de lângă Arena „Antonio Alexe” sunt capul de afiş al raportului Curţii de Conturi care va fi discutat în şedinţa de Consiliu Local de joi.

Printre decontările hilare sunt cele pentru pastilele Viagra ale ex-vicepreşedintelui FC Bihor, Ioan Lăzău, sau plătirea cantonamentului în Băile Felix al altei echipe care a pierdut „la ţanc” în faţa fotbaliştilor orădeni.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat în anul 2006 din neglijenţa sau rea-voinţa unor funcţionari publici din Primaria Oradea se ridică la suma de 1 milion de lei. Majoritatea neregulilor sunt decontări de lucrări peste valorile din devizul de lucrări sau virarea de bani în contul unor constructori care nu şi-au executat lucrările. Potrivit raportului, 22 de firme au încasat în 2006 sume peste cele cuvenite, angajaţii de la Primaria Oradea acceptând decontarea a zeci de facturi ilegale.

Prejudicii au fost deja recunoscute de municipalitate şi recuperate de la furnizorii de servicii. Într-un singur caz Primaria Oradea nu şi-a însuşit observaţiile Curţii de Conturi. În 2006, PMO a achiziţionat baza sportivă Precon de pe Splaiul Crişanei, contribuind însă cu terenul public, fapt ce nu a intrat în calculul sumei. Curtea de Conturi a calculat cota parte din suma încasată, respectiv 770.000 lei X 38%, adică 290.369 lei. În acest caz, conform legii, constatarea prejudiciului a fost reclamată Secţiei Contencios a Tribunalului Bihor în vederea recuperării.

Factbox: PREJUDICII CONSTATATE DE CURTEA DE CONTURI

Cheltuieli FC Bihor: 457.700 lei

Cumpărarea terenurilor de tenis ale SC Precon: 290.300 lei

Reabilitarea Corso (Republicii pietonal): 164.300 lei

Amenajarea Orăşelului Copiilor (SC MBS Group): 14.400 lei

Reabilitarea Grădiniţei 44 (SC Eurociv Cons SRL): 1.400 lei

Reabilitarea Grădiniţei 15 (SC Simola Serv SRL): 2.900 lei

Reparaţii Şcolii Oltea Doamnă (Constructorul Sălard): 9.270 lei

Reparaţii Şcolii „Alex. Roman” (SC Arcons): 5.000 lei

Bazinul Olimpic (SC Madefina şi SC Denifluor): 6.000 lei

 

Trei execuţii la nivel înalt

 

 

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor