Cuvântul Liber scris de…elevi. Ziua a patra.

2Comentarii
Cuvântul Liber scris de…elevi. Ziua a patra.
Deva – Elevi din clasa a XI-a C, de la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva învaţă ABC-ul muncii de jurnalism la ziarul Cuvântul liber. Timp de o săptămână ei vor fi „ucenicii” ziariştilor profesionişti ai ziarului, îi vor însoţi pe aceştia în documentare şi vor redacta o versiune „şcolărească” a ziarului.  Elevi clasa a XI-a C Colegiul Tehnic Transilvania  - IV

Două accidente în acelaşi loc

Deva – Cinci maşini au fost avariate, joi dimineaţă, la scurte intervale de timp, în urma a două accidente uşoare petrecute pe Calea Zarandului.

Cauzele sunt neatenţia la volan şi neacordarea de prioritate. În urma celor două evenimente rutierere, nu au rezultat victime omeneşti.

Pentru a evita accidentele care zilnic fac victime pe şoselele hunedorene, Poliţia Rutieră recomandă şoferilor să circule cu atenţie şi să se “înarmeze” cu multă răbdare.

Manuela Hriţac


Sare de la Marea Moartă la Deva


In Deva se deschide cu data de 29.01.07 Centrul de recuperare Salina Deva, pentru bolnavii de boli respiratorii.

Spatiul este amenanjat cu un ventilator care scoate aerul viciat la un intervat de 10 minute, peretii sunt din blocuri de sare compacta de la Praid, iar pe jos este sare recristalizata de la Marea Moarta.In plus, pacientii se pot relax ape o muzica linistitoare.

Tratamentul este special indicat bolnavilor cu diferite boli respiratorii:astm, rinita, etc.
O sedinta de 1 ora este de : 130 000 iar pentru pensionari de 90 000.Pentru rezultate vizibile este nevoie de minimum 10 sedinte.

”Am vazut un astfel de centru in Polonia si mergea foarte bine.Am discutat si cu directorul sanatoriului din Geoagiu, cu medici din Hunedoara, alergologi, etc si au fost foarte incantati.”ne spune Kormos Iosif, director Salina Deva.

Erika Ada


Campiontul de Volei

In data de 16-17 ianuarie a avut loc campionatul de volei feminin faza locala.
L. Traian G.Ş. Energetic 2- 0
C. Debebal G.Ş. Moisil 1-2
L. Pedagogic L. Traian 0-2
G.Ş. Energetic C. Decebal 0-2
L. Pedagogic G.Ş. Moisil 0-2
G.Ş. Moisil G.Ş. Energetic 2-0
C. Decebal L. Pedagogic 2-0
G.Ş. Moisil L. Traian 1-2
G.Ş. Energetic L. Pedagogic 0-2
L. Traian C. Decebal 2-0

Clasament volei feminin

1. L. Traian
2. G.Ş. Moisil
3. C. Decebal
4. L. Pedagogic
5. G.Ş. EnergeticIn data de 23-24 ianuarie a avut loc campionatul judeţean de volei masculin faza locala.

L. Traian G.Ş. Energetic 2-0
C. Debebal G.Ş. Moisil 2-0
L. Pedagogic L. Traian 0-2
G.Ş. Energetic C. Decebal 1-2
L. Pedagogic G.Ş. Moisil 2-0
G.Ş. Moisil G.Ş. Energetic 2-0
C. Decebal L. Pedagogic 2-1
G.Ş. Moisil L. Traian 0-2
G.Ş. Energetic L. Pedagogic 0-2
L. Traian C. Decebal 2-0

Clasament volei masculin

1. L. Traian
2. C. Debebal
3. L. Pedagogic
4. G.Ş. Moisil
5. G.Ş. Energetic

Primele 2 clasate la ambele categorii vor participa la faza judeţeana care va avea loc in luna februarie. Etapa judeţeana la volei feminin se va ţine la Deva respectiv cea a baieţilor la Călan.

Doru Muntean
Bogdan BudusanuColegiul Tehinc,, Transilvania’’ este unul dintre cele mai bune licee din Deva.

In anul 1977 se infiinteaza in Deva Liceul Industrial Nr.5, care preia patrimoniul Liceului Real-Umanist Nr.2, si intreaga baza materiala a scolii de soferi din Ilia.

Liceul Industrial Nr. 5 a pregatit elevi in domeniul transporturilor auto. Ca urmare a cresterii numarului de clase si elevi cat si a diversificarii nivelului de invatamant, din 1990 unitatea functioneaza sub denumirea de Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto Deva.

Incepand cu anul 1991 pe langa clasele cu elevi din domeniul transporturilor auto(liceu si scoala profesionala), la cererea si cu sprijinul Directiei de Telecomunicatii a Judetului Hunedoara au fost constituite si clase de elevi in domeniul telecomunicatiilor. Programa scolara la profilul tehnician transporturi auto interne si internationale a fost elaborata de cadrele didactice de specialitate din scoala noastra si extinsa la nivel national.

La 1 Decembrie 1995, unitatea noastră şcolară primeşte denumirea de Grupul Şcolar de Transporturi şi Telecomunicaţii „Transilvania”. Pentru a facilita libera circulaţie a specialiştilor din domeniul transporturilor auto şi respectiv, din domeniul telecomunicaţiilor, cât şi pentru a da o deschidere europeană şcolii noastre, în 1996 sa iniţiat constituirea unor clase cu profil tehnic cu predare bilingvă în limbile franceză, engleză şi italiană. Aceasta implică o strânsă colaborare cu serviciile culturale ale ţărilor respective (Italia, Franţa, Marea Britanie): vizite reciproce , programe cultural educative şi stagii de formare pentru profesori (8 profesori au beneficiat de burse de studii în Franţa şi Italia). Având în vedere potenţialul uman şi material de care dispune, rezultatele obţinute, instituţia noastră a dobândit statutul de unitate reprezentativă în anii şcolari 1998-1999, 1999-2000.

Prin Ordinul M.E.N. nr. 5112/09.11.2000 şcoala primeşte denumirea de Colegiul Tehnic „Transilvania”. Această denumire ne întăreşte identitatea , ne accentuează influenţa în mediul învăţământului tehnic şi ne asigură o înţelegere organică în cultura locală şi nationala.

Prin etapele parcurse in evoluţia sa , scoală a făcut dovada ca este receptiva la fluctuaţiile rapide ale pietii muncii , adaptând oferta educaţionala in funcţie de nevoile de dezvoltare personala si profesionala a elevilor săi.

Ce părere ai despre liceu nostru ?

Este un liceu foarte bun , are dotari foarte bune , iar in ultimi 2 ani pot spune că au facut multe imbunataţiri.

Mărila Andrei

Este un liceu bun , servicile care le ofera elevilor sunt bune. Nu aş alege al liceu in care să-mi continui studiile.

Rachieru Alin

Ce pot spune sunt de 2 ani la acest liceu si pînă acum am fost mulţumit de condiţile care mi s-au oferit, rămîne de văzut in continuare.

Cosma Florin

Ce părere ai despre profesorii din liceu ?

Profesorii sunt foarte buni, unii foarte exigenţi iar majoritatea ştiu să se poarte cu elevii.

Mărila Andrei

Sunt profesori foarte buni şi stiu să se poarte cu elevii.

Rachieru Alin

Profesorii ştiu să capteze atenţia in timpul orelor de aceea pot să spun ca sunt OK.

Cosma Florin

De ce credeti că duce lipsa şcoala ?

Să se modernizeze cabinetele de informatică să se instaleze vestiare şi să ne facă rost de o sală de sport.

Mărila Andrei

Păi cabinetele de informatică să fie mai moderne
şi desigur o sală de sport.

Rachieru Alin

Să se achizitioneze calculatoare mai noi şi o sală de sport ar mai trebui.

Cosma Florin


Bogdan Alexandru Buduşanu
Doru Andrei Muntean

2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor