D-Side si-a lansat primul album in Lord’s

D-Side si-a lansat primul album in Lord’s
Rockeri cu vechi state pe scenele oradene, Dutka Andras (chitara, voce) si colegii sai alaturi de care formeaza trupa D-Side, Mircea Horvath (clape, voce), Marc Mihele (bas) si Radu Hanes (baterii), au ajuns la prima lor lansare de disc.

Este vorba despre maxi-single-ul „A mai trecut o saptamâna”, lansat joi noaptea la Lord’s Club, sub Pasajul Vulturul Negru. Albumul – care vine sa pregateasca un CD care va contine în jur de zece compozitii proprii si care va fi lansat, cel mai probabil, în 2006 – contine trei piese, selectate în urma unui sondaj de opinie printre cunoscatori ai genului.

Cu prilejul lansarii de la Lord’s, cei de la D-Side au prezentat însa un program alcatuit din noua piese, material care va constitui coloana vertebrala a anuntatului disc preconizat pentru anul viitor.

Casa de discuri proprie

Chiar daca au renuntat la ideea biletelor de intrare de la eveniment, muzicienii oradeni au avut sansa unui public deosebit de cald, care a apreciat calitatea rock-ului clasic, cu influente de funk si pop, pe care cei patru „lorzi” de ocazie l-au propus audientei, dar si textele curate, sincere ale cântecelor.

Potrivit membrilor trupei, proiectele de viitor ale formatiei D-Side, înfiintata în anul 2001 si care evolueaza în actuala formula de mai bine de un an, sunt cel putin interesante.

Pe lânga un videoclip, pentru al carui casting au anuntat ca sunt asteptate toate tinerele voci feminine oradene, si care va fi filmat tot la Lord’s Club, membrii trupei îsi propun sa înfiinteze o casa de discuri proprie, care sa promoveze muzicantii mai neglijati din aceasta parte a tarii.

De altfel, printre spectatori au putut fi remarcati si alti câtiva instrumentisti „grei” locali, Haraji Adalbert (Peko) si Joe Balogh fiind doar doua exemple de lideri de trupe care au tinut sa onoreze manifestarea organizata de colegii lor.

Valentin Buda