„Dacă le centralizează, plec”

10Comentarii
„Dacă le centralizează, plec”
ORADEA – Prefectul Ilie Bolojan s-a arătat luni foarte pornit pe chestorii şi comisarii de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise, aflată în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Supărarea prefectului vine de la intenţia „capitaliştilor” de a centraliza producerea certificatelor de înmatriculare (împreună cu plăcuţele de înmatriculare) şi a permiselor auto. Deşi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat săptămâna trecută pentru J.b. că această tendinţă de centralizare vine din afara graniţelor, Bolojan crede că lucrurile stau altfel:

„Într-adevăr, există o Directivă a Comisiei Europene, care nu a fost publicată, cu privire la furnizarea permiselor auto pe teritoriul UE. Ele vor trebui tipărite pe un anumit format. Însă termenul de conformare la această directivă este 2032! Săptămâna trecută, la Bucureşti, eu am rugat să se blocheze punerea în aplicare a directivei”, a declarat ieri Bolojan.

Direcţie cu direcţii greşite
În continuare, înaltul funcţionar public a făcut referiri de natură să arunce o altă lumină asupra intenţiilor celor din Capitală: „Eu am o singură explicaţie pentru ceea ce se petrece. În programul ministerului, această Direcţie (de înmatriculări şi permise – n.r.) se va desfiinţa, aşa că unii trebuie să-i găsească un rost… Se pare că în această Direcţie nu se pot stăpâni anumite năravuri mai vechi”, a spus Bolojan, care spune pe ocolite că, printr-o soluţie centralizatoare automat, Direcţia ar deveni foarte utilă.

„Dacă şi plăcuţele de înmatriculare vor fi mutate la Bucureşti, eu voi demisiona din funcţie! Sunt însă convins că MAI nu va promova această propunere. Putem intra în UE în primul rând cu autostrăzile, cu spitalele, cu reţelele de apă, şi abia apoi vom intra cu toate.

În privinţa paşapoartelor, Bolojan a afirmat că decizia privind eliberarea acestora va fi luată la anul. „Însă nu mai e aşa de important, în condiţiile în care în ţările UE vom putea călători pe bază de buletin. Însă se vor putea emite paşapoarte temporare, iar cel biometric va fi eliberat probabil într-o lună”, a spus demnitarul.

Calin Corpas10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor