Dacia Logan cu GPL

Piteşti – Începând cu 22 mai,  Dacia lansează modelul Logan cu alimentare alternativă, benzină/GPL (gaz petrolier lichefiat). Modelul este disponibil în toată reţeaua comercială, în variantele berlină, versiunile Preferance 1,4MPI şi laureate 1,4MPI.

Potrivit comunicatului Dacia, emisiile CO, ale vehiculelor care utilizează carburantul GPL sunt cu 18% mai mici decât cele echipate cu motoare pe benzină. În plus GPL este cu 50% mai ieftin decât benzina. Cele două versiuni Logan pot fi comandate, începând cu 22 mai 2007, în toată reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia la preţurile: 8.000 de euro – Preferance, respectiv 8.800 de euro Laureate.

Instalaţia specifică alimentării cu GPL este furnizată şi montată în proces industrial de compania italiană Landi Renzo – lider mondial în producţia de sisteme alternative de propulsie cu GPL şi gaz natural.

Calitatea instalaţiei şi a procesului de montaj asigură vehiculului un excelent raport performanţe/consum şi o deplină siguranţă în exploatare.

 

Autonomie

 

Datorită funcţionării alternative, benzină/GPL, vehiculul beneficiază de o autonomie considerabilă, de peste 1.500 km. GPL este un carburant a cărui utilizare oferă o siguranţă deplină. Instalaţia specifică este supusă unor reglementări severe la nivel european.

Rezervorul GPL este realizat dintr-un material deosebit de rezistent, echipat cu cinci dispozitive de siguranţă, testat la 550°C, conform standardelor în vigoare.

Logan cu GPL se adresează atât companiilor cât şi persoanelor fizice care parcurg anual un număr important de kilometri şi sunt interesate de optimizarea costurilor cu carburanţii. Nu în ultimul rând, oferta GPL se adresează  clienţilor care sunt sensibili la impactul vehiculului asupra mediului înconjurător.  

Peste 10 milioane de vehicule alimentate cu GPL circulă astăzi în lume, din care 150 000 în România. Reţeaua de distribuţie GPL numără peste 25.000 de staţii de alimentare în Europa din care aproape 1.000 în România.

Toate vehiculele comercializate din gama Dacia Logan respectă exigenţele reglementărilor Euro 4.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase