Dacia pregateste un 4×4

Dacia pregateste un 4×4
Versiunea break (K-90) a Daciei Logan pare sa fi fost abandonata in favoarea a ceva asemanator, dar in care producatorul are mai multa incredere.

Este vorba despre monovolumul cu nume de cod R-90, care, in plus fata de un break, este mai inalt si poate avea pana la 7 scaune modulare. Forum: Auto: toate discutiile


Versiunea de varf va fi denumita R-90 Aventure si va avea inclusiv tractiune integrala. Revista ‘Automotive News’, care a publicat aceasta informatie, precizeaza ca solutia tehnica adoptata este 4wd, adica tractiune pe toate cele patru roti coordonata electronic.

Monovolumele sunt printre cele mai populare masini in Europa de Vest. Daca pana acum Logan era o masina de clasa medie care incerca sa le concureze prin pret pe cele de clasa mica, odata cu lansarea acestui model Dacia intra pe o piata pe care preturile depasesc 15.000 de euro. Deocamdata, pretul minim al Loganului in Occident este la jumatate.

Risc: stagnarea vanzarilor

Acesta este doar unul dintre proiectele Renault despre care, oficial, nu se pomeneste aproape nimic. ‘Dacia Renault are o strategie superba pentru anii care vin, planuri care se bazeaza pe dezvoltarea unei game de produse din familia Logan, ce se adreseaza unei clientele de anvergura mondiala. Adica, nu va fi doar Loganul pe care il stiti acum’, declara totusi in urma cu o luna, pentru ‘Evenimentul zilei’, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe. Fara exemple concrete.

Cateva informatii
‘scapasera’ deja: break de la toamna, varianta cu cinci usi produsa in Brazilia, furgoneta care sa inlocuiasca papucul etc. Dar fara detalii si, mai ales, fara ilustratii. Temerea este aceeasi ca si in cazul misteriosului X-90, adica a mai tarziu faimosului Logan. Ca, in asteptarea noului model, clientii nu-l vor mai cumpara pe cel vechi.

Insa, inainte de lansarea publica a Loganului, felul cum va arata masina nu era la fel de secret pentru francezi, cat era pentru romani. La fel pare sa se intample si acum.

‘Fabrica pilot de la Pitesti’

In revistele de profil din Franta apar schite si machete, iar specialistii auto discuta pe forumuri de internet publice despre cum vor arata celelalte versiuni ale Logan. ‘Deocamdata, producem in fabrica-pilot de la Pitesti versiunea L-90 in trei volume si cu patru usi.

Uzina Curitiba din Brazilia va produce B-90 cu cinci usi si ampatamentul mai redus. Stilul exterior va fi complet diferit. Pe aceasta noua baza tehnica exista o versiune C, cu trei usi, dar pentru aceasta nu s-a luat nicio decizie de productie’, povesteste un angajat francez al Renault.

Concurenta

Tractiune integrala

> Skoda Octavia
> Audi Quattro
> Volvo S60
> Fiat Panda

Monovolume

> Renault Grand Scenic
> Volkswagen Touran
> Opel Zafira
> Fiat Multipla


Sursa: Onlinesport.ro