Dan Negru: Herculane e Regina Maria

De R.M.
Dan Negru: Herculane e Regina Maria
BĂILE HERCULANE – Cunoscutul prezentator de televiziune, bănățean la origini, a reluat în aceste zile pe pagina de Facebook o postare mai veche despre stațiunea Băile Herculane.

Negru se arată dezamăgit că stațiunea de pe Valea Cernei nu a avut șansa unui sătuc din Prahova pe nume Cornu, devenit superfiță datorită (sau din cauza?) potentaților zilei care și-au făcut vile în zonă, iar modernizările și utilitățile aferente au apărut imediat. Dacă în urmă cu 4 ani, prezentatorul compara Băile Herculane cu o legendă a teatrului românesc, Radu Beligan, de această dată stațiunea, apreciată cândva de elita Imperiului Austro-Ungar, e Regina Maria.

„Am trecut prin Cornu zilele astea, un sat oarecare de munte care a devenit superfiță, cu străzi asfaltate, cu vilele barosanilor din Bucuresti, cu fântâna arteziană funcțională în centru… Apoi, am ajuns la Herculane, cândva fița Imperiului Austro-Ungar care a ajuns azi opusul lui Cornu, cu străzi desfundate, clădiri in paragină, fântâni arteziene demolate… Cornu e ca o curvă ieftină care nu merita să aibe nimic dar e plină de bani pentru ca i-au tras-o toți baștanii. E Mitza Biciclista. Herculane e Regina Maria!”, scrie Dan Negru pe Facebook, postare ce a stârnit comentarii pro și contra.

Pe de altă parte, trebuie totuși precizat că în refacerea orașului Băile Herculane vor intra fonduri importante în perioada următoare. Adică aproape 8,5 milioane lei (reabilitare străzi și modernizare Liceu Hercules) și 3,5 milioane euro (dezvoltare durabilă a turismului), fonduri obținute prin proiecte PNDL și POR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !