Dan Petrescu la Wisla Cracovia

Dan Petrescu la Wisla Cracovia
Dan Petrescu este in Polonia si va semna un contract cu echipa Wisla Cracovia.

După cum anunţă “Przeglad Sportowy”, campioana Poloniei, Wisla Cracovia, este interesată de serviciile antrenorului Sportului Studenţesc Bucureşti, Dan Petrescu.

Directorul sportiv al campioanei Poloniei, Grzegorz Mielcarski, a fost zilele trecute la Bucureşti să vorbească cu fostul internaţional român, care de două sezoane antrenează cu succes echipa din Regie.

Miercuri, Petrescu a plecat în Polonia pentru a negocia cu polonezii, aşa că plecarea s-a din Regie este iminentă.

Conform publicaţiei “Przeglad Sportowy” antrenorul român va antrena Wisla Cracovia, echipă care se află pe locul întâi în “Orange Ekstraklasa” cu 29 puncte, la fel ca rivala Legia Varşovia.

Dan Petrescu mai are oferte de la Oţelul Galaţi care-i oferă 200.000 usd pe an, dar şi de la echipele turceşti Gaziantepspor şi Samsunspor.

La Sportului Studenţesc, echipă cu care are contract până-n 2008, Dan Petrescu are un salariu anual de 100.000 usd.

După ce l-au dat afară intr-un mod foarte urât pe Henryk Kasperczak după etapa 13-a a sezonului 2004-2005, conducerea Wislei l-au adus pe Werner Licka, cehul reuşind să câştige titlul.

Însă în sezonul 2005-2006 noua conducere a Wislei l-a numit antrenor pe Jerzy Engel, care a fost la un pas să califice echipa în grupele Ligii Campionilor, dar deşi a câştigat în pprima manşă cu 3-1 meciul cu Panathinaikos Atena, în retur grecii s-au califcat după prrelungiri.

De altfel, după 11 etape şi Engel a fost demis, Wisla ratând şi calificarea în grupele Cupei UEFA, fiind eliminată de Vitoria Guimaraes.

Kazimierz Moskal este antrenor interimar, iar cei de la Wisla vor să-l aducă pe “Bursuc”, obiectivele pentru 2006 fiind titlu de campioană şi calificarea în grupele Ligii Campionilor.