Daniel Negrean a fost demis de la IŞJ!

2Comentarii
Daniel Negrean
Daniel Negrean
Liberalul a fost mazilit de la şefia IŞJ Bihor, punându-i-se în cârcă o implicare electorală în favoarea deputatei Cherecheş.

 Daniel Negrean a fost înlăturat din funcţia de inspector şcolar general al judeţului Bihor. Negrean este, astfel, primul şef liberal de instituţie deconcentrată debarcat de către PSD, de la ruperea USL. Inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Avram (PSD) preia atribuţiile lui Negrean. Ioan Mang şi Ecaterina Andronescu – doi foşti miniştri PSD ai Educaţiei – au anunţat schimbarea de la vârful IŞJ Bihor, ieri.

Schimbarea lui Negrean din fruntea IŞJ Bihor vine la numai trei zile după ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, înfierase comportamentul inspectorului şcolar general Negrean. Mang reclama faptul că şeful IŞJ Bihor trimisese email-uri către direcţiunile unor licee cu clase V – VIII, pentru a le cere acestora să trimită elevii la evenimentul „Oradea – centrul Europei pentru o zi”, organizat cu ocazia zilei de 9 mai – Ziua Europei – de către Inspectoratul Şcolar împreună cu deputatul PNL, Florica Cherecheş. Pesediştii Mang şi Mureşan s-au arătat deranjaţi de faptul că şeful IŞJ a sprijinit acţiunea la care partener a fost parlamentara PNL, interpretând totul în cheie electorală. În prealabil, Negrean avusese contre în Consiliul Local şi cu UDMR, formaţiune ce se află la guvernare, în alianţă cu PSD.

Liberalul Negrean a fost schimbat de PSD deoarece nu a stat „la cutie” în timpul campaniei electorale.

Chiar dacă PNL a părăsit guvernarea în urmă cu mai bine de două luni, PSD nu s-a grăbit să schimbe directorii instituţiilor deconcentrate, subordonate Guvernului. Consemnul era clar: vine campania electorală, iar cu această ocazie, directorii ce vroiau să-şi păstreze posturile „nu vor mişca în front” în campanie, pentru PNL. Astfel, PSD îi neutraliza pe şefii liberali în campanie şi păstra şi perspectiva unei refaceri a USL, fără Crin Antonescu, într-un scenariu în care PNL iese prost din actualele alegeri europarlamentare.

Primul liberal ce a căzut în Bihor a fost Daniel Negrean. Marţi, ministrul Educaţiei l-a revocat din funcţie, iar atribuţiile i-au fost transmise adjunctului Nicolae Avram. Pesedist vechi, secretar în cadrul organizaţiei municipale a PSD, Avram este fost profesor de istorie şi geografie la Chiribiş şi ulterior la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.

Nicolae Avram

Florica Cherecheş, la mijloc

Lui Negrean, pesediştii i-au reţinut implicarea activă în organizarea evenimentului de 9 mai – „Oradea, centrul Europei pentru o zi” – alături de colega sa de partid, deputatul PNL, Florica Cherecheş. „Putea fi organizat de IŞJ cu Primăria sau cu Teatrul. Sau putea fi organizat de un deputat, care e om politic, dar fără implicarea instituţiilor”, declara Mang, sâmbătă. „Eu am interzis tuturor (directorilor pesedişti – n.r.) să dea dispoziţii de acest tip”, a mai transmis Ioan Mang, referindu-se la email-urile de mobilizare, trimise de către Negrean unor directori de licee pentru a-i trimite pe elevi pe pietonalul Republicii, cu acea ocazie. Alt pesedist, viceprimarul Ovidiu Mureşan opina că Florica Cherecheş se putea implica şi altfel, prin intermediul unui ONG, nu direct, deoarece astfel şi-ar face reclamă politică. Cherecheş a contraargumentat criticilor pesediştilor, spunând că evenimentul respectiv a fost deja la a doua ediţie, iar anul trecut nu au fost asemenea critici. Cu diferenţa că anul trecut nu era campanie, iar PSD şi PNL erau încă aliaţi la guvernare.

Întrebat de Jb dacă a generat schimbarea la vârful IŞJ Bihor, Ioan Mang a evitat un răspuns clar. „Cum eu am primit sesizarea, au primit-o şi alţii, inclusiv domnul ministru”, a declarat preşedintele PSD Bihor. Iar Ecaterina Andronescu i-a dat un sfat noului şef Avram: „Să fie extrem de atent la etapele de la finalul anului şcolar”.

Cherecheş şi Negrean au anunţat pentru azi o conferinţă de presă reactivă, găzduită de… Primăria Oradea.

Contre cu UDMR

Mazilirea lui Negrean vine după ce acesta a avut un conflict şi cu UDMR, în Consiliul Local Oradea, la finalul lunii martie. Alesul local Ritli Laszlo Csongor a acuzat faptul că Daniel Negrean ar fi proliferat injurii la adresa sa, imediat după terminarea şedinţei CL Oradea. Negrean a negat acuzele, înainte să coboare de zor scările Primăriei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor