Daniela Stoica „te citeşte” după scris

6Comentarii
Daniela Stoica „te citeşte” după scris
Face schiţe şi portrete grafologice.

Pune în evidenţă trăsături de caracter şi analizeazăoamenii în profunzime.

Pentru destul de multă lume, grafologia e o altă formă de „a ghici”, doar că nu în cafea, ci în scrierea de mână. De fapt, Grafologia este o ştiinţă, la fel ca psihologia, prin care cunoşti omul prin intermediul scrierii.În tainele acestei ştiinţe a devenit expert o jurnalistă. Daniela Stoica e ştirista de la pupitrul Radio Vocea Evangheliei.

„În România a fost în vogă în perioada interbelică, dar după instalarea comunismului a fost trecută la index. Grafologia este folosită pentru autocunoaştere, orientare şcolară şi profesională, selecţie de personal, cunoaşterea partenerilor de afaceri şi chiar de cuplu, pentru corectarea sau dezvoltarea anumitor trăsături de caracter şi chiar pentru depistarea anumitor afecţiuni fizice şi porneşte de la premiza că scrisul este reflectarea grafică a personalităţii umane, cea mai intimă formă de reprezentare a autorului. Cea mai cunoscută utilizare este în justiţie, deşi trebuie să precizez că în justiţie se foloseşte mai mult expertiza grafică decât grafologia”, spune Daniela.

Jurnalista a urmat cursurile de grafologie timp de trei ani. „Unul dintre profesorii Institutului Grafodidakt din Budapesta, doamna Andrea Gaspar, a început o serie de cursuri la Oradea şi Târgu Mureş, în română şi maghiară. Am învăţat multă psihologie, grafologie, simbolistică a semnelor grafice şi culorilor, despre falsuri, grafoterapie … Primul cobai al cursurilor de grafologie am fost eu însămi, atât pentru examinare, cât şi la grafoterapie. M-am schimbat destul de mult prin intermediul scrisului“, susţine Daniela.

Selecţie de personal

La ce te ajută grafologia? „Pe mine personal să ştiu cu cine am de a face. Depinde în ce ipostază eşti. De exemplu, un patron poate afla din scrisul potenţialilor angajaţi ce calităţi au, dacă pot sau nu lucra în echipă, dacă sunt motivaţi sau au tendinţa să fenteze, să înşele. O firmă orădeană a descoperit cu ajutorul grafologului care dintre angajaţi au furat-o, de exemplu. În occident, firmele mari utilizează grafologia în selecţia de personal. Pentru asta, grafologul are nevoie şi de fişa postului pentru a şti de ce are nevoie angajatorul. E de asemenea utilă în relaţiile de afaceri. Grafologul poate spune, analizând semnătura potenţialului client de afaceri pe care nu-l cunoşti, cu cine ai de a face şi în funcţie de asta ştii cum să-l abordezi, dacă merită sau nu să ai încredere nelimitată în el, dacă trebuie să fii mai rezervat sau să dai tonul.

Grafologia te poate proteja din acest punct de vedere. Este utilizată cu succes în orientarea şcolară şi profesională, mai ales că la vârsta de 14 – 15 ani când adolescenţii îşi aleg profilul de studiu încă nu se cunosc, şi de cele mai multe ori aleg ce şcoală vor urma sub influenţa grupului de prieteni sau a familiei”, consideră expertul în grafologie Daniela Stoica.

Discreţie

Grafologul nu va da însă niciodată detalii despre viaţa intimă a subiectului. „O altă regulă de bază este că faci analiza grafologică doar cu acordul autorului scrierii, cu excepţia cazurilor cerute de justiţie. În cazul relaţiilor de afaceri, analiza pe care o faci este sumară, în general pe baza semnăturii . Analizezi doar semnele grafice care au legătură cu afacerea”, a adăugat jurnalista. Responsabilitatea grafologului este foarte mare pentru a nu credita prea mult sau din contră discredita un om. Prin grafologie pot fi corectate trăsăturile de caracter.

„Spiritul critic poate fi îndulcit, corectat prin scriere. Sau foarte întâlnite sunt dificultatea exprimării sentimentelor şi o stimă de sine scăzută. Acestea pot fi corectate sub îndrumarea grafologului. Trebuie însă multă atenţie pentru că se poate interveni şi asupra unor trăsături pozitive pe care vrei să le păstrezi”, a precizat Daniela Stoica.

V.B.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor