Dans Sensibil şi spectacol-cercetare în Cetate

De Veronica Bursaşiu
„Forme”, spectacol-cercetare
„Forme”, spectacol-cercetare
Ultimele două reprezentații cu spectacolul „Forme – Studiul 1 și 2” ale „Asociației Experiment. Teatru. Clandestin” au loc joi, 23 martie, şi sâmbătă, 25 martie, de la ora 19:00, în Cetatea Oradea.

Pe lângă spectacolul-cercetare „Forme”, iubitorii de teatru mai pot participa în următoarea perioadă de timp şi la workshop-ul de Dans Sensibil, la atelierele Laboratorului de Teatru pentru copii și tineri și la cineclub.

Despre „Forme”, regizorul Sebastian Bărbălan spune că „este o cercetare teatrală care aduce în prim-plan metamorfoza, structurată în episoade prezentate în forme neobișnuite, parcurgând miturile cele mai cunoscute și mai puțin cunoscute, plecând de la un text fundamental al literaturii occidentale: Publius Ovidius Naso – Metamorfoze.

clandestin

O călătorie care angajează spectatorul într-o atmosferă onirică, o privire asupra miturilor puse pe hârtie de poetul latin prin prisma experiențelor și evenimentelor contemporane. Studiul este o continuare a unei colaborări fericite cu mentorul și prietenul meu Roberto Latini, care, prin generozitatea-i cunoscută, mi-a dăruit momente de veritabilă artă teatrală, momente pe care la rândul meu le dăruiesc într-o altă manieră de lucru colaboratorilor mei și spectatorilor”.

Dans Sensibil

Workshop-ul de Dans Sensibil va avea loc în datele de 7 și 8 aprilie, în trei sesiuni de câte 3 ore. La atelierul de Dans Sensibil, participanţilor li se propune relația vitală cu elementele naturii, pusă în pericol de ritmul accelerat al vieţii. Ceea ce li se propune concret cursanţilor este experiența mișcării subtile și conștiente a corpului.

clandestin2

„Dansul Sensibil este o cercetare originală, fondată în anii ’90, în urma întâlnirii dintre Claude Coldy (dansator și coregraf) și un cuplu de osteopați francezi: J. Louis Dupuy și Marie Guyon. Este un concept de mișcare și de viață, care duce la (re)descoperirea și (re)cucerirea corpului ca ansamblu de elemente – majoritatea neutilizate în activitățile cotidiene – folosind energia, memoria și inima. Dansul Sensibil propune o revizitare la nivel de mișcare și percepție a parcursului nostru evolutiv – luăm ființă în apă, ne petrecem primele luni din viață în poziție orizontală și cucerim verticalitatea încet-încet – și se evidențiază prin nașterea dansului ca suită de mișcări organice, impulsive și necenzurate de reguli și canoane”, explică organizatorii.

clandestin3

Atelierul de actorie se adresează tinerilor care vor să-și exploreze potențialul creativ, care vor să se cunoască pe sine, să-și depășească limitele prin exerciții psiho-fizice specifice, iar cursul de actorie pentru copii se desfășoară pe baza unui concept educațional care implică o metodă de abordare a disciplinei prin interacțiune directă, în mod liber și deschis. Cei interesați se pot adresa Asociaţiei, cu sediul în Corpul I din Cetatea Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !