Dans şi şampanie la centrul „Iedera”

Reactualizat la:
Sediul nou şi dotat, rezervat persoanelor cu sindrom Down, a fost inaugurat miercuri, în strada Louis Pasteur.

Densitate mare miercuri, la inaugurarea noului sediu al Centrului de Zi Iedera, pentru persoanele cu Sindrom Down, în urma implementării unui proiect al administraţiei locale, cu finanţare europeană. Spre o sută de persoane au sărbătorit împreună cu benediciarii direcţi, membrii Asociaţiei Down Oradea România (ADOR) , transformarea unei dărăpănături într-un spaţiu modern, etajat, cu acces pentru persoanele cu dizabilităţi motorii. Municipalitatea a fost reprezentată de cei doi viceprimari – Biro Rozalia şi Cherecheş Florica şi de Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, prin şeful Marcel Boloş şi alţi colegi care au lucrat la proiect.

Coincidenţa 21

„Este fantastic să inaugurăm acest centru de Ziua Mondială a Sindromului Down în 21 martie, când Asociaţia Down Oradea împlineşte 21 de ani de la înfiinţare. Le mulţumesc celor de la asociaţie pentru tot ceea ce fac în sprijinul semenilor noştri care suferă de sindromul Down şi totodată le doresc multă sănătate şi succes în continuare”, a spus viceprimarul Cherecheş. Continuând pe ideea coincidenţei numerale – Sindromul Down este cauzat de prezența unui cromozom 21 suplimentar, viceprimarul Biro a spus că „e prima dată când în 18 oraşe din România se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sindromului Down. Consider că noi, orădenii, avem şi un motiv în plus de bucurie şi anume faptul că azi am inaugurat acest centru”.

Schimb de daruri

În numele beneficiarilor, preşedinta ADOR, Lucia Ciobanu a pus cadoul primit de la oraş, sediul în care s-au investit 794.554 lei fără TVA sub semnul unei bune colaborări cu administraţia locală: „Îmi este foarte greu, la fel ca şi părinţilor care stau în spatele meu, să găsesc cuvinte potrivite pentru a mulţumi pentru acest cadou minunat. Acest centru reprezintă foarte mult pentru asociaţia noastră, faptul că am l-am primit înseamnă că nu mai suntem singuri, administraţia locală este alături de noi şi ne susţine”.

Schimbul de amabilităţi s-a finalizat cu oferirea de cadouri: o plantă ornamentală şi o Biblie ilustrată ca dar de casă nouă şi, spre bucuria sinceră a primitorilor, căni colorate pentru tinerii membri ADOR.

În încheierea inaugurării, mai mulţi tineri care frecventează ADOR au oferit scurte momente de dans şi muzică, adevărate demonstraţii de exprimare liberă. Un bufet suedez şi un pahar de şampanie a pus punct primei zile în noul sediu.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !