Dansul, un mod de a exista pentru un baiat de noua ani

2Comentarii
Dansul, un mod de a exista pentru un baiat de noua ani
Marco Malintoppi şi-a demonstrat abilităţile de dansator în cadrul concursurilor la care a participat.

Are numai nouă ani, este talentat, plin de entuziasm şi pasiune pentru dans. Marco Malintoppi, elev în clasa a III-a A la Liceul de Arta din Oradea, face furori prin dansul său. Marco şi-a demonstrat abilităţile de dansator în cadrul concursurilor la care a participat: la Oradea, la Cluj, la Târgu-Mureş sau la Mediaş.

Mama lui, Corina, spune că Marco începe să danseze de fiecare dată când aude muzica, iar paşii şi mişcările sale i-au cucerit pe prieteni, pe colegi, precum şi publicul prezent la concursuri.

Marco Malintoppi a început să studieze dansul de la şapte ani. El a deprins repede paşii, iar acum poate fi considerat expert. Atunci când Marco urcă pe scenă, el face show, fiind aplaudat,  minute în şir, de admiratori de toate vârstele. Această experienţă a trăit-o de mai multe ori la concursuri, spectacole etc.

În spatele acestor clipe de glorie stau, zilnic, ore de repetiţii epuizante, paşi exersaţi până la perfecţiune, uneori şi mici accidentări. Toate acestea sunt trecătoare, fiindcă, pentru Marco, dansul este mai mult decât o pasiune, este un mod de a fi.

Campion la dans

În timp ce alţi copii de vârsta lui au profitat de vacanţa intersemestrială, Marco s-a pregătit pentru concurs. El a participat, la sfârşitul acestei săptămâni, la Varadinum Dance Festival, unde a obţinut locul III.

„Avem zilnic repetiţii de câte două-trei ore. Deşi trebuie să-mi pregătesc lecţiile pentru şcoală, nu mi se pare obositor. Îmi place. Sper ca într-o zi să devin campion la dans”, a dezvăluit Marco.
Marco are la activ zeci de concursuri, spectacole, baluri, festivităţi. La toate participă cu plăcere. Dansează orice, pentru că are muzica şi dansul în sânge. El visează să devină – aşa cum el însuşi a mărturisit – campion la dans.

Şi are toate şansele, după cum spun şi coordonatorii Clubului Exclusive Dance – Florin Culda şi Oana Floruţ, din care face parte.

„Marco e un băiat ambiţios. Noi toţi suntem foarte serioşi. Ne luăm în serios munca. Totul vine din pasiune şi imaginaţie. În Clubul Exclusive Dance suntem o mare familie, ne sprijinim reciproc – şi în afara ringului de dans”, spune cu mândrie coregraful Florin Culda.

FACT BOX
Premii şi participări
2010 – locul I – Concursul „Micul Matematician”;
2010 – locul I, Concursul Naţional „Cine ştie teorie”, Oradea;
2010 – Diplomă de excelenţă pentru activitatea pianistică din anul şcolar 2009-2010;
2010 – locul III – Concursul Naţional „Tinere talente”;
2010 – locul IV – Concurs Naţional de pian, Craiova;
2010 – locul II, cat. 6-9 ani, Concursul Naţional de Dans Sportiv, Cupa Mediaş;
2009 – locul I – Varadinum Dance Festival, Oradea
2009 – locul I – Cupa Dance Art, Târgu-Mureş;
2009 – locul I Concursul Naţional de Dans Sportiv, Cupa Dance Art, Târgu-Mureş;
2009 – diplomă de merit oferită de Clubul Exclusive Dance pentru rezultatele la dans;
2009 – trofeul concursului de cultură generală „Cine ştie câştigă”.

Crina Dobocan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor