Dar din dar la Asociația SOS Autism

De Alexandru Guiaș
Dar din dar la Asociația SOS Autism
© Donații pentru lucrările tinerilor de la SOS Autism Foto: autismbihor
De Ziua Porților Deschise la Asociația SOS Autism, tinerii suferinzi de autism au demonstrat celor prezenți că nu le lipsesc talentul, crativitatea și spiritul de muncă.

Pentru a marca ziua de 3 decembrie – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, cei de la Asociația SOS Autism Bihor au organizat în avans „Ziua Porților Deschise”, un eveniment susținut anual de membrii Asociație. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a avut loc marți, 29 noiembrie la sediul din Oradea al Asociației, unde, pe lângă părinți și rude ale celor suferinzi de autism, au mai fost de față mai mulți orădeni care au dorit ca prin prezența să arate celor suferinzi că sunt alături de ei și că îi sprijină.

Astfel, de Ziua Porților Deschise Centrul de Zi a Asociației a fost deschis între orele 11:00 și 17:00 pentru a putea fi vizitat de cât mai mulți doritori. Cu prilejul evenimentului vizitatorii au admirat lucrările copiilor și tinerilor din cadrul Asociației și Centrului, cuprinse într-o expoziţie cu vânzare, unde doritorii au putut achiziţiona, în schimbul unei donaţii, obiectele dorite. Obiectele de decor au fost confecţionate de copiii și tinerii cu autism în cadrul orelor de terapie ocupaţională, alături de voluntari. Acestea sunt din materiale reciclabile, ghips, carton, sticla, realizate îndeosebi prin tehnica decoupage-ului, majoritatea având ca temă Crăciunul.

Creativitate și muncă Foto: autismbihor Creativitate și muncă Foto: autismbihor ©

„Prin organizarea acestui eveniment am dorit să facem cunoscut orădenilor și numai lor, problemele cu care se confruntă copii și tinerii. Am încercat azi să marcăm altfel momentul având în vedere că beneficiarii Centrului de Zi au fost prezenți. Astfel, toți cei care au trecut pragul Centrului nostru cu prilejul Zilei Porților Deschise au putu să vadă ce fac ei aici zi de zi”, ne-a declarat Simona Zlibuț, președintele Asciației SOS Autism Bihoro. Aceasta a mai spus că „Centrul poate susține până la 15 beneficiari. În momentul de față avem 8 tineri care beneficiază de serviciile Centrului și de ajutorul membrilor SOS Autism. După-amiază Centrul este ocupat de copiii suferinzi de autism care vin de la școlile speciale unde frecventează cursurile. Aceștia vin pentru terapii, cabinete și la sala de fiziokinetoterapie”.

Președintele Asociației a prezentat un raport de activitate și obiectivele Asociației și a mai vorbit despre realizările din acest an, având în vedere că e primul an de când Centrul de zi funcționează în spaţiul nou, adaptat nevoilor copiilor și tinerilor cu autism.
Din donaţiile strânse la acest eveniment se vor asigura materiale de lucru pentru orele de terapie ocupaţională ale copiilor si tinerilor suferinzi de autism.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !