Daragiu: Ruhama nu se simte vizata

3Comentarii
Daragiu: Ruhama nu se simte vizata
Directorul Ruhama respinge acuzele deputatei, exemplificând cu activitatea Fundaţiei în favoarea rromilor.

Cotidianul nostru a contactat-o pe Tina Daragiu, director executiv al Fundaţiei Ruhama, ONG ce se ocupă de problema rromilor. Am întrebat-o pe Daragiu dacă se simte vizată de declaraţiile Soniei Drăghici cu privire la activitatea ONG-urilor.

„Dimpotrivă. Activitatea şi rezultatele pe care Fundaţia Ruhama contrazic 100% aceste declaraţii. Suntem o organizaţie care poate să demonstreze contrariul. Prin implicarea noastră s-au creat primele servicii sociale în Ţeţchea, Aleşd şi Sânmartin”, ne-a spus Tina Daragiu, ţinând să sublinieze faptul că programul educaţilor „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”, promovat de către ministrul Educaţiei, a fost pentru prima dată implementat în Bihor.

„Acest proiect a fost scris de către echipa Ruhama şi conţin în el program educaţionale implementate din 2005 încoace în Bihor, împreună cu ISJ. Tot ce se întâmplă acum în plan naţional sunt programe dezvoltate în prealabil în Bihor”, a ţinut să ne mai spună reprezentanta Fundaţiei.

Ce a mai făcut Ruhama?

Tot în apărarea ONG-ului, Tina Daragiu a mai exemplificat cu 80 de cazuri adulţi şi tineri ce nu fuseseră niciodată înregistraţi la Evidenţa Populaţiei şi pentru care Ruhama a iniţiat procesele de înregistrare: „E vorba inclusiv despre expertize medico-legale, deoarece, deşi unii au deja copii, sunt fără certificate de naştere”.

Tot Ruhama, în colaborare cu primăriile, a reuşit să înregistreze la Cadastru 500 de case pentru rromi în ultimii doi ani, ni se mai spune. „Acestea sunt doar câteva exemple care contrazic faptul că ONG-urile sunt aşa cum dumneavoastră mi-aţi relatat că a declarat doamna deputat”, a ţinut să precizeze Daragiu, asigurându-ne că Fundaţia Ruhama s-a implicat activ în viaţa a cel puţin douăzeci de comunităţi rrome din tot atâtea primării bihorene.

Aceeaşi Tina Daragiu admite însă că şi în domeniul său de activitate sunt exemple pozitive şi exemple negative. „Însă să generalizezi la modul acesta mi se pare un lucru grav. Sunt peste 100 de ONG-uri care lucrează numai în domeniul social în Bihor şi sunt exemple de bună practică”, ne-a declarat directorul Ruhama, subliniind că în ultimii douăzeci de ani Ruhama a lucrat aproape exclusiv cu finanţări externe.

C.C.

Deputata, tiganii si ONG-urile

Deputata, tiganii si ONG-urile

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor