Daria schimbă tactica

Daria schimbă tactica
GEOAGIU –  Maestra FIDE de doar 11 ani, Daria Vişănescu, va aborda Campionatul Mondial din Turcia cu un stil de joc mai ofensiv decât a avut la europenele din Croaţia.

“Micuţa Kasparova” de la Comexim Lupeni îşi testează strategia pentru Mondiale, jucând în Selecţionata de Şah seniori a Văii Jiului la Campionatul Naţional pe Echipe, Divizia B – Nord care se desfăşoară de ieri până duminică, la Geoagiu- Băi.


“Programul de pregătire pe care Daria l-a urmat după rezultatele sub aşteptări de la CE din Croaţia a avut ca principal scop creşterea potenţialului ofensiv. Dincolo de pregătirea teoretică, am încercat să o punem pe Daria în situaţia de a juca cu şahişti experimentaţi. Trebuie să se obişnuiască cu astfel de adversari, întrucât ea are doar 11 ani şi va juca la CM din Turcia cu sportive de 12 ani”, afirma antrenorul Gheorghe Scurhan.


Daria a început cu dreptul turneul de la Geoagiu, demonstrând că stăpâneşte noile deschideri şi strategi propuse de antrenor. În runda I, de miercuri, “Micuţa Kasparova” a câştigat în faţa unui junior de la CSU Arad, iar ieri, în runda a II-a, a remizat cu Constantin Arba, un jucător de 18 ani cu coeficient Elo de 1910, de la Sigmar Sighet. “Concursul de la Geoagiu e ultimul înainte de plecarea la CM din Turcia, programat în perioada 17-27 noiembrie. În funcţie de rezultatele de la Geoagiu vom decide ce mai trebuie schimbat sau îmbunătăţit, pentru că obiectivul Dariei este să obţină medalie la Mondiale”, comenta antrenorul Dariei.

Nu forţează promovarea
La turneul Campionatului Naţional pe Echipe, Divizia B – Nord care se dispută la Geoagiu- Băi participă două echipe din judeţ : Clubul de Şah Deva şi Selecţionata de Şah a Văii Jiului. Ambele au câştigat meciurile din prima rundă, însă nici unul nu-şi propune promovarea. “Anul acesta nu avem fonduri pentru a susţine o echipă în Divizia A, aşa că nu are rost să forţăm promovarea”, afirma Corneliu Hotăran, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase