Darius, „copil de trupă” al vatmanelor OTL

De Cristina Ghilea
9Comentarii
Darius, „copil de trupă” al vatmanelor OTL
La împlinirea a 10 ani, un băiețel orădean pasionat de tramvaiele galbene Tatra KT4D, a primit un cadou neobișnuit de la familia lui.

Duminică după-amiază, pe la ora 15:30, Darius Suket și ai lui se grăbeau spre o locație mai degrabă fără activitate la sfârșit de săptămână: depoul OTL din Cantemir. Liniștit din fire, băiatul nu a exagerat cu întrebările, chiar dacă a înțeles că situația e cumva ieșită din comun.

„Intru în depou și de departe văd tramvaiul 203, îl știu după ciucurașii roșii din față. Apoi văd că e împodobit pentru mine”, ne-a povestit copilul înăltuț și slăbuț, blond, tuns corect, cu părul dat pe-o parte și cu ochi albaștri, blânzi.

Cea mai mare plăcere a lui e să se plimbe cu tramvaiele galbene, cele aduse recent din Berlin. Și între ele, îl preferă pe cel cu numărul 203. „E preferatul meu pentru că e primul care a ajuns în Oradea. Am văzut știrile când le-au adus”, spune el.
L-a primit în baza OTL Victoria Hadade, vatman pasionat, cu vechime, intrată de dimineață la lucru pe un Siemens. A venit la ora 16:00 special pentru aniversarea bătiatului.

„Darius e prietenul meu. Aproape săptămânal vine să se plimbe cu tramvaiul, ori cu mine ori cu Carmen Șuteu, care e, de fapt pe tramvaiul 203. Părinții lui au multă răbdare și își fac timp să îl aducă să facă ce îi place. Se mai întâmplă și să ne sune el direct, să ne întrebe pe unde suntem și să-l luăm din stație. Altă dată ne sunăm doar să vorbim despre școală, prieteni, ce mai e cu tramvaiele, dacă se defectează sau altele”, povestește vatmana. O poză a băiețelului, încadrată într-o steluță roșie, stă la loc de cinste în cabina lui 203.

Destul de interesant, Darius e pasionat de tramvaiele galbene fără să fie nevoit să le folosească zilnic. El tocmai a terminat clasa a III-a la Școala 16 din Rogerius și locuiește în apropiere. Pentru el, deci, călătoria cu tramvaiul e pură plăcere.

Vatman!

După ce musafirii lui Darius au fost primiți în tramvaiul împodobit, garnitura a pornit într-o cursă specială, spre Nufărul, apoi spre Piața Unirii – Decebal – Gară – Depou.

Darius e convins că știe ce vrea să se facă atunci când va crește mare: evident, vatman. Prietenele sale din branșă l-au prelucrat deja că e nevoie de multă bunăvoință și răbdare cu pasagerii, trebuie menținută decența în relațiile cu călătorii și respectul față de toată lumea. „Trebuie să ai calm, să nu te stresezi”, e concluzia băiețelul, emisă cu seninătate.

Eleonora Toderaș, mama lui, spune că a organizat astfel aniversarea punând în operă dorința fiului ei. În urmă cu o lună a început formalitățile cu conducerea OTL SA pentru închirierea tramvaiului și pentru a se asigura că, în ziua fixată va fi disponibilă chiar garnitura preferată de Darius. Distracția nu a fost ieftină dar familia a fost fericită că a reușit să îi ofere o aniversare specială.

De fapt, duminică, părinții lui Darius i-au îndeplinit două dorințe deodată. „Mi-a spus că își dorește să apară pe bihon.ro, pentru că e site-ul pe care tatăl lui îl citește frecvent și a ajuns să îi placă și lui”, spune mama lui Darius, cea care ne-a și contactat, reușind să dubleze surpriza făcută băiețelului.

Redacția JB & bihon.ro îi dorește să rămână la fel de senin și pasionat!9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor