Darurile Târgului de Crăciun, din Cetate

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Darurile Târgului de Crăciun, din Cetate
Produse deosebite artizanale, vintage şi diverse bunătăţi se găsesc la Târgul de Crăciun şi în Cetatea Oradea.

Târgul de Crăciun s-a deschis şi în Cetate. Cu toate acestea, orădenii nu au dat năvală. Poate vor fi mai mulţi în weekendul ce vine. După-amiază, la standul Andromi era, totuşi, ceva aglomeraţie. Oamenii erau îmbiaţi să deguste cârnaţi, mezeluri şi alte produse pe bază de porc. Totul, lângă jambonul ce trona la loc de cinste. În acelaşi timp, orădenii degustători erau informaţi unde le pot găsi, pe piaţa din Oradea. Între timp, alături, se pregătea toroşul, pentru mai târziu. Tot de la Andromi, şi tot pentru degustare.

Alături, la standul Queen’s nu era deloc înghesuială şi nici nu a fost tot weekend-ul, ni s-a transmis. Doar nu era gratis.

Ansamblul folcloric Bihorul se pregătea pentru o reprezentaţie cu colinde, asortate cu dansuri. Înainte să urce pe scenă, folcloriştii s-au plimbat prin târg, să vadă ce se pune la vânzare. Bunăoară, la Casa cu Bunătăţi (Corp J), se vinde de la lavandă la produse de carmangerie, şi de la uleiuri şi siropuri, la diverse produse puse la borcan sau dulciuri.

Grota Roşie adăposteşte Târgul Handmade, unde producători locali, din Oradea, îi aşteaptă pe orădenii ce vor să le dăruiască semenilor cadouri de Crăciun, făcute cu migală, talent şi drag, de oameni pasionaţi să realizeze produse artizanale – fie că vorbim despre obiecte decorative, podoabe, produse cosmetice, tablouri sau… opinci!

De asemenea, ieri, în curtea Cetăţii, masterchef Antonio Passarelli era aşteptat să prezinte viziunea sa asupra Cinei Porcului.

Târgul de Crăciun din Cetate le propune celor interesaţi şi Târgul Vintage iniţiat de Clubul Lions (Corpul G), Casa Vinului (Corp J), Strada Breslelor: Atelierul podoabelor de Crăciun, Atelierul de olărit, Tragere cu arcul, Expoziție Medievală, Jocuri de Societate, Realitate Virtuală – Asociația Deus Vult (Corp M subsol).

Casa Vinului şi Casa cu Bunătăți sunt deschise şi în timpul săptămânii. În schimb, Târgul Handmade e deschis doar vineri – duminică.

Modificări pentru Rege

Dincolo, în Piaţa Unirii, sâmbătă a concertat Narcisa Suciu. Cu toate aceastea, asistenţa nu a fost grozavă, condiţiile meteorologice ţinându-i pe orădeni departe de frigul de afară.

Din cauza decretării zilelor de doliu național, programul Târgului de Crăciun va fi modificat, concertele din zilele de 14-15-16 decembrie fiind reprogramate. Astfel, concertul Iannei Novac de colinde pop-opera, din data de 15 decembrie, se amână pentru data de 17 decembrie.

Concertul Nicolei, programat pentru data de 16 decembrie, se va ţine pe 21 decembrie, înaintea recitalului lui Ştefan Bănică jr.

În zilele respective, Târgul de Crăciun va fi deschis după programul obişnuit.

De asemenea, un concert de colinde tradiţionale româneşti cu Ansamblul Bihorul, care urma să aibă loc pe 16 decembrie, în curtea Cetăţii Oradea, va fi anulat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !