Dascăl acuzat de molestarea unei eleve de 17 ani

Un profesor de biologie va fi audiat joi după ce a fost reclamat de o elevă în legătură cu o molestare „cu conotaţii anatomice”. În urma reclamaţiei făcute de părinţii elevei la Liceul „Petofi Sandor”, conducerea liceului a delegat o comisie de anchetă internă.

Totodată, Poliţia Oraşului Săcueni s-a autosesizat, dosarul fiind înregistrat, pentru cercetare, la Poliţia Municipiului Marghita şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, întrucât este o cauză sensibilă, privind o minoră.
Firul evenimentelor a fost prezentat chiar de directorul unităţii şcolare, Hegyesi Viktor, într-o conferinţă de presă survenită după ce elevii au boicotat câteva cursuri şi au început să strângă semnături pentru schimbarea profesorului.

Singuri, în laborator
Astfel, pe 18 octombrie, eleva K.-Sz.M.I. (clasa a X-a) ar fi fost văzută de un martor intrând împreună cu profesorul W.S. în laboratorul de biologie. Şi nimeni din afară nu mai ştie ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise.
Însă după ce părinţii adolescentei au reclamat a doua zi la conducerea şcolii că profesorul le-ar fi molestat fiica, directorul a delegat o comisie internă de anchetă a incidentului, în cadrul căreia s-au întrunit, pe 23 octombrie, directorul adjunct Boros Istvan, viceprimarul din Săcueni, preşedintele Comisiei de Părinţi şi preşedintele Consiliului Elevilor.

Sigur pedeapsă
Pe 26 octombrie, Consiliul de Administraţie al liceului a avizat ancheta internă, iar directorul adjunct Boros a precizat că la finalul ei va fi pedepsit fie profesorul, dacă se va dovedi acuzaţia, fie eleva, dacă reclamaţia a fost nefondată. Totodată, şeful comisiei interne a mai menţionat că până la acea dată eleva nu a depus un certificat medical.

Conducerea liceului a promis că va finaliza mai repede ancheta internă decât termenul legal de 30 de zile şi că nu avea obligaţia să sesizeze autorităţile, Poliţia autosesizându-se în urma informaţiilor vehiculate în oraş.

Inspectorul Daniel Negrean, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, ne-a confirmat că incidentul este în atenţia instituţiei: „Juristul nostru studiază oportunitatea suspendării profesorului pe perioada cercetărilor, în baza articolul 52 din Codul Muncii. Din comisia de anchetă face parte şi un inspector şcolar”. Aceasta mai cu seamă că profesorul respectiv ar mai fi dovedit „interes” şi pentru alte eleve sau chiar colege din sala profesorală.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase