Dascăli nepregătiţi

Dascăli nepregătiţi
ORADEA - Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a centralizat rezultatele cadrelor didactice care au participat la examenul scris al concursului naţional de titularizare, dar rezultatele se împart între extreme.

Pentru 742 de candidaţi la titularizarea afişarea rezultatelor le-a adus vestea că au obţinut note peste şapte ceea ce le permite accesul la un post titularizabil.

„Din centralizarea notelor participanţilor la titularizare, din cele 1.922 de lucrări, am înregistrat 742 cu note ce permit titularizarea şi 416 note sub cinci. Am înregistrat şi patru note de zece obţinute la limba germană, limba maghiară, educaţiei fizică şi arte”, informează Lucia Curta,inspector pentru managemantul resurselor umane al IŞJ Bihor.

Obligaţi să „promoveze”

Pentru cei 416 dascăli care nu au obţinut nota minim 5 veştile nu sunt tocmai bune pentru că vor trebui să se prezinte la concursul de suplinire din 22 august. Dacă nici atunci nu vor obţine nota cinci ei ar putea rămâne fără un post în învăţământ. „Cei care au obţinut notă de titularizare pot să îşi completeze fişele de opţiuni, pentru posturile titularizabile scoase la concurs, în perioada 28-29 iulie la C.T. «Mihai Viteazul» din Oradea”, anunţă Lucia Curta.

Pentru mulţi dintre cei cu note mici prezentarea la examen a fost un duş rece, rezultatele afişate la sediul IŞJ Bihor relevând şi note foarte mici. La disciplina Geografie au fost înregistrate şi note de 1,30 şi 1,4, la Engleză cea mai mică notă este 2, iar la Franceză cea mai mică notă a fost 1,9, spre deosebire de 66 de candidaţi care au preferat să se retragă.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !