Dascălii bihoreni, la ceas aniversar

De Crina Dobocan
2Comentarii
Profesorul Boris Belicciu, unul dintre dascălii premiați
Profesorul Boris Belicciu, unul dintre dascălii premiați - © FOTO: Stela Tăut
Asociația Dascălilor Bihoreni a sărbătorit 100 de ani de existență, iar conducerea Asociației a oferit medalii aniversare și diplome cadrelor prezente.

În acest an, Asociația Dascălilor Bihoreni împlinește 100 de ani de la înființare. În semn de recunoaștere a palmaresului acestei asociații, datorat dascălilor bihoreni, profesoara Stela Tăut, președintele Asociației Dascălilor Bihoreni, a marcat această aniversare prin câteva activități deosebite.
Una dintre acestea s-a desfășurat în 24 octombrie, la sala de evenimente Grand Palace din Oradea.

Peste 100 de dascăli din Oradea și Bihor au trecut în revistă istoricul asociației și au omagiat seniorii învățământului bihorean. Au fost alături de organizatoarea evenimentului, profesoara Stela Tăut, inspectorul pentru învățământ primar, Felicia Ianța, respectiv directorul Casei Corpului Didactic Bihor, Carmen Bodiu.

Cu acest prilej, în semn de prețuire și gratitudine pentru anii de dăruire necondiționată, de dragoste și sacrificiu, conducerea Asociației Dascălilor Bihoreni a oferit medalii aniversare și diplome cadrelor didactice prezente.

Dascăli premiați

Doi dintre dascălii care s-au pus în slujba modelării de caractere și promovării adevăratelor valori – Boris Belicciu (94 de ani) și Aurora Comănescu (99 de ani), au primit astfel de medalii.

„Îi mulțumesc pentru invitație colegei Stela Tăut, președintele Asociației Dascălilor Bihoreni, gazda viitorului nostru congres, din 2020! Îi mulțumesc și pentru emoția provocată la congresele AGIRO din august 2019 (Sibiu și Palatul Parlamentului), când a îmbrăcat un costum național care fusese purtat și în urmă cu 100 de ani, la primul congres al învățătorilor români din Ardeal, Banat, Crișana și Maramureș.

Acel congres a fost organizat la Sibiu, în februarie 1919, de Iuliu Vuia, învătățor născut în satul meu natal (Felnac, județul Arad)”, a scris Viorel Dolha, președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România (AGIRO).

Un mesaj cu totul aparte l-a transmis și senatorul Cornel Popa, la rândul său dascăl și absolvent al Liceului Pedagogic. Cornel Popa a împărtășit alături de colegii săi emoțiile și a apreciat efortul cu care fiecare dascăl contribuie la modelarea viitorului țării. Acesta a arătat că „este mereu o onoare şi o bucurie să fiu în mijlocul corpului de excepţie al deschizătorilor de minţi şi drumuri în viaţă, pentru multe generaţii de copii”.

„Sunt conştient pe deplin de importanţa uriaşă a dumneavoastră în societate şi îmi doresc ca societatea în sine să recunoască pe deplin meritul extraordinar pe care îl aveţi şi să vă răsplătească pe măsură”, a mai arătat în mesajul său, Cornel Popa.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor