Dascălii, nemulţumiţi de oferta guvernamentală

ORADEA – Ultima oferta pentru majorarea salarială propusă de Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) nu-i mulţumeşte pe sindicaliştii din învăţământ.

Ioan Ţenţ, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLÎ) Bihor a anunţat că în cadrul şedinţei Colegiului Liderilor şi a Biroului Operativ al Federaţiei Sincatului Liber din Învăţământ, desfăşurată marţi, s-a hotârât nesemnarea ofertei guvernamentale. „Pragul nostru minim de negociere este sub oferta propusă de ministru. În această ordine de idei, ne asumăm dreptul ca în momentul considerat de noi favorabil să declanşăm anumite forme de luptă.”, spune Ioan Ţenţ.

Oferta guvernamentală conţine o majorare de 10 % începând cu 1 ianuarie 2008 pentru personalul nedidactic, didactic auxiliar şi didactic cu gradul de definitivat şi gradul I. Excepţie de la această majorare ar face numai personalul didactic cu gradul I. Conform ofertei, majorarea ar continua cu 6 % de la 1 aprilie şi cu alte 6 procente de la 1 octombrie, în ambele cazuri mărirea salarială vizând întreg personalul din învăţământ.Ţenţ mulţumit

Deşi nu sunt mulţumiţi de propunerea ministrului, sindicaliştii recunosc că există şi o parte pozitivă în această ofertă, respectiv majorarea salarială pentru nedidactici, având în vedere că aceştia nu au mai beneficiat de mărirea salariului de 8 ani de zile, în tot acest timp fiindu-le blocate treptele de salarizare. „Singurul lucru pozitiv din oferta Guvernului este faptul că au aprobat majorările salariale pentru personalul nedidactic, această categorie aflându-se la un nivel de salarizare ridicol. Personal, mă bucur că am reuşit să stimulăm guvernanţii măcar din acest punct de vedere”, a mai adăugat Ţenţ.

De asemenea, acesta a mai spus că pe lângă majorările mai sus menţionate, oferta executivului mai conţine şi promisiunea fermă ca de la 1 octombrie cele 6 procente să devină 9, asta în condiţiile realizării principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv creşterea produsului de intern brut.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !