Dascălii nu se lasă

32Comentarii
ORADEA – Colegiul Judeţean al Sindicatelor Libere din Învăţământ Bihor s-au întâlnit ieri într-o şedinţă extraordinară la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, pentru a stabili calendarul evenimentelor ce vor urma.

După ce prim-vicepreşedintele SLI Bihor, Gheorghe Blaj, le-a prezentat liderilor şi membrilor de sindicat evenimentele care au avut loc până în momentul actual, acesta le-a prezentat care este calendarul de acţiuni de protest stabilit de Consiliul Naţional al FSLI. Astfel, acesta a decis că profesorii intră în grevă japoneză în perioada 3 – 7 noiembrie, urmată de grevă de avertisment, în data de 10 noiembrie, între orele 12:00-14:00, şi în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând cu data de 18 noiembrie. SLI a înmânat tabele pentru fiecare unitate şcolară din judeţ, care vor fi completate de dascălii care vor intra în grevă. Tabelele vor fi returnate vineri SLI Bihor.

Au votat greva

Cadrele didactice prezente la întâlnire au votat în unanimitate calendarul evenimentelor propuse de FSLI. Un vot împotrivă (reprezentantul Şcolii din Drăgăneşti) şi o abţinere (reprezentantul Grupului Şcolar Cadea) au stârnit câteva chicote între dascălii prezenţi.
„Acum este momentul crucial, în care trebuie să ne unim eforturile, să fim solidari! Numai aşa vom putea obţine majorarea promisă de Guvern”, le-a spus Gheorghe Blaj celor aproape 200 de sindicalişti prezenţi la întâlnirea de la CN „Eminescu”. De asemenea, Blaj a promis că lupta sindicală va continua şi pentru personalul nedidactic. „Vom ajunge până la a da în judecată Guvernul României pentru neglijarea acestei categorii de salariaţi”, a mai afirmat Blaj.
La cererea dascălilor, Gheorghe Blaj le-a explicat profesorilor ce presupune o grevă japoneză, respectiv o grevă de avertisment.

 

Crina Dobocan32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor