Dascălii protestează la minister

Dascălii protestează la minister
DEVA – Semnarea Pactului Naţional pentru Educaţie i-a pus pe jar pe sindicaliştii din învăţământul hunedorean. Nu doar că nu sunt de acord cu documentul lansat şi semnat de politicieni, ONG-uri şi de Federaţia Educaţiei Naţionale, dar, foarte nemulţumiţi că nu au fost consultaţi, au decis să declanşeze proteste.

Prin urmare, vineri, 14 martie, începând cu ora 11.00, profesorii vor ieşi în stradă. În Bucureşti va avea loc un miting de protest pentru depolitizarea sistemului de învăţământ. “Nu este posibil ca sistemul educaţional să fie folosit ca un instrument politic pentru câştigarea de electorat! Dorim depolitizarea sistemului de învăţământ! În acest Pact nu se ţine cont, în continuare, de problemele salariaţilor din educaţie” a afirmat Paul Rusu, liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar “Spiru Haret” Hunedoara. Membrii Sindicatului “Spiru Haret” vor picheta timp de 30 de minute Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, apoi vor pleca în marş spre sediul Parlamentului.

 

Activitatea din unităţile de învăţământ hunedorene nu va fi afectată de participarea dascălilor hunedoreni la miting, cursurile derulându-se după programul normal. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că adevăratele lor revendicări, cum ar fi finanţarea direct pe unitatea de învăţământ şi legea salarizării personalului din sistem nu au fost luate în consideraţie.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !