Dascălii vor capul lui Mihail Hărdău

1Comentariu
Dascălii vor capul lui Mihail Hărdău
ORADEA – Din prima zi a săptămânii, reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor (SLÎ) au demarat campania de strângere de semnături pentru „decapitarea” Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Cadrele didactice pot semna până vineri pentru demiterea ministrului Educaţiei şi Cercetării.

Fiind conştienţi de faptul că demiterea lui Mihail Hărdău din funcţia de ministru este o decizie în primul rând politică, dascălii încearcă să apeleze la bunul-simţ al ministrului. „Decizia nu este a noastră, doar politicul poate hotărî, dar bunul-simţ spune că în cazul în care mai mult de jumătate dintre salariaţi nu te mai vor, te retragi

. Oricum, mergem mai departe”, spune Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor. Cadrele didactice pot semna pentru demiterea ministrului până vineri, la liderii organizaţiilor sindicale locale. „Nu am semnat încă, dar sigur voi semna. Cum să nu semnez, după tratamentul pe care ni l-a aplicat Hărdău din nou?”, spune profesoara D.G.

Hărdău vrea felicitări
Mihail Hărdău încearcă să dea impresia că-i nedumerit de demersul cadrelor didactice, fiind de părere că aceştia chiar ar trebui să-i mulţumească pentru „eforturile depuse” până în prezent. În declaraţiile făcute presei în ultimele zile, ministrul şi-a exprimat părerea că mulţumirile ar fi justificate, deoarece în acest an învăţământului i-au fost alocate cele mai mari sume din ultimii 16 ani.

„Fiecare organizaţie are propria ei strategie, cu obiective pe care şi le urmăreşte. Totuşi, nu înţeleg ceva. Anul trecut, după mai multe săptămâni de grevă, am semnat un protocol pe care l-am îndeplinit. Cu toate acestea, liderii sunt nemulţumiţi şi adună semnături. Or fi semnături de mulţumire”, a declarat ironic Mihail Hărdău.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor