Dăscăliţa Mărioara Herpuţ a plecat în vacanţa…vieţii

Reactualizat la:
1Comentariu
Dăscăliţa Mărioara Herpuţ a plecat în vacanţa…vieţii
Pe muchie, 40 de ani de activitate profesională, cu zece generații de elevi de școală primară, toți de nota 10.

Mai întâi olimpici calificați la faza națională a materiilor de bază, puțin mai târziu studenți cu bursă de merit, în prezent ingineri, medici, profesori, economiști, informaticieni, filologi, magistrați, manageri, oameni de cultură și artă, peste tot în țară sau străinătate, cei peste 300 de elevi modelați de doamna învățătoare Marioara Herpuț ascund astăzi, într-un zâmbet de mulțumire, lacrima de nostalgie strecurată dezinvolt în colțul ochiului.

Vacanța mare a anului 2016 i-a adus doamnei învățătoare Marioara Herpuț de la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta, binemeritata „vacanță a vieții”. Momentul emoționant al ieșirii la pensie a fost Serbarea de rămas-bun a ultimei sale generații de elevi, „Promoția de aur 2016 a clasei a IV-a B”. Zeci de trandafiri roșii au umplut brațele doamnei învățătoare sărutând cu petalele lor mâinile neobosite care timp de patru decenii au mângâiat și au mustrat, au condus mânuțe tremurânde în tainele scrisului și ale socotitului, au purtat catalogul, au îmbrățișat și au șters lacrimi de bucurie și împlinire.

Directorul Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta, prof. Vasile Trăncău, printr-un discurs emoționant a mulțumit doamnei învățătoare pentru exemplul de viață, pentru profesionalismul și dăruirea prin care a menținut vie tradiția vechii școli românești zidită pe respect, creativitate, statornicie și comunicarea permanentă cu familia. Directorul adjunct Vasile Haș, colegul de cancelarie al doamnei Marioara Herpuț, a subliniat faptul că învățătoarea a fost dascăl desăvârșit atât copiilor cât și colegilor ei, fiind un exemplu de excelență pedagogică pentru multe generații de învățătoare tinere.

Prin cuvinte simple, încărcate de emoție și mulțumire, alături de profesoara de engleză Adina Harizomenov, de profesoara de sport Maria Neagrău, de profesorul de religie Florin Matiu și de bibliotecara școlii, Dorina Popescu, absolvenții „Promoției de aur 2016 – Clasa a IV-a B” – Darius, Maria, Alina, Daria, Lucas, Vanesa, Alex, Alexandra, Adriana, Andrei, Diana, Răzvan, Arnold, Radu, Iulia, Sabina, Giulia, Barbara, Alexandru și-au luat rămas bun de la dăscălița lor iubită.

Un moment special a fost discursul învățătoarei doamnei învățătoare Marioara Herpuț care, vădit emoționată, ne-a mărturisit că poartă în suflet împlinirea visului elevei sale: „Încă de mică, din școala primară, dacă o întrebam pe Mărioara ce vrea să se facă, ce profesie va alege, ea îmi răspundea cu bucurie, fără să stea pe gânduri – „dăscăliță”! Și acum, eu, învățătoarea ei, trăiesc bucuria pensionării elevei mele Herpuț Marioara împlinită și desăvârșită ca dăscăliță”.

Elevii ultimei promoții a doamnei învățătoare Marioara Herpuț păstrează astăzi în caietele de școală o temă de neuitat. În ultima lună de școală, dăscălița le-a verificat cunoștințele dobândite printr-un test inedit: o ultimă scrisoare către doamna învățătoare. Iată câteva gânduri din băncile clasei a IV-a B: „Vă scriu aceste rânduri cu inima cât un purice. Încerc astăzi bucuria imensă a celei mai mari împliniri din viața omului. Sunt stăpân desăvârșit peste textul citit și scris, peste cifre și figuri geometrice.

Realizez că sunt pregătit să explorez lumea în care m-am născut, să citesc depre ea, să creez pentru ea. Totul datorită Dumneavoastră, doamnă învățătoare Mărioara Herpuț. Vă doresc sănătate, viață lungă și bucuria unei zile când, descoperind această scrisoare în sertarul cu amintiri, să primiți răsplata mulțumirii noastre prin împlinirea profesională și familială a tuturor celor care v-am fost elevi. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu fericire. Vă iubim!”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor