Dăscăliţi să acceseze fonduri UE

1Comentariu
Dăscăliţi să acceseze fonduri UE
. Mai mulţi primari bihoreni au fost informaţi vineri, în sala mare a Consiliului Judeţean, despre deschiderea de finanţări europene pe două măsuri de intervenţie: Măsura 125 şi Măsura 132.

Au fost prezenţi 23 de reprezentanţi ai primăriilor PNL din mediul rural, în special primari şi viceprimari, convocaţi de şeful lor de partid, senatorul Cornel Popa.

Cristian Domuţa, consultant în materie de proiecte cu finanţare europeană, a fost cel care le-a furnizat informaţii primarilor. Măsura 125 se referă dezvoltarea infrastructurii în mediul rural, prin modernizarea drumurilor agricole şi a celor forestiere. Proiectele pot fi până în 1 milion, respectiv 1,5 milioane euro, acoperirea cheltuielilor eligibile fiind de 100%. Sesiunea de depunere a proiectelor pe această Măsură e perioada 2 – 31 mai a.c.

Turism rural

Măsura 313 vizează atât agro-turismul cât şi turismul din mediul rural, practicat la scară mai mare. Pentru proiectele publice, ce deservesc întreaga comunitate, pot fi accesaţi până la 200.000 de euro, cu acoperirea în procent de 100% a costurilor eligibile. Şi iniţiativele private sunt sprijinite. Pentru agro-turism – ce poate fi făcut în gospodăriile sătenilor – se finanţează cu până la 70.000 euro, cheltuielile eligibile fiind acoperite în procent de 70%. Se cere un standard de minimum o margaretă, ceea ce presupune ca o cameră să aibă măcar 10 metri pătraţi, să dispună de o bucătărie şi să aibă şi grup social. Pentru iniţiative turistice mai de amploare se acordă o finanţare de până la 200.000 euro, reprezentând 50% din cheltuieli. Sesiunile de depunere a proiectelor: 1 -31 martie şi 1 – 30 septembrie.

C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor