DASO: „Nu muncești, nu primești”

2Comentarii
Curăţenie pe străzile din Voltaire
Curăţenie pe străzile din Voltaire - © FOTO: DASO
Angajaţii Direcţiei Sociale au luat ca ţintă zona Voltaire, unde supraveghează modul în care asistaţii social din zonă prestează munci de igienizare.

Campania derulată de Direcția de Asistență Socială Oradea – „Nu muncești, nu primești”, începută în urmă cu un an, prin care se verifică și monitorizează zilnic activitatea de curățenie desfășurată la blocurile situate pe str. Voltaire şi străzile adiacente, continuă şi anul acesta.

Campania îi are ca destinatari pe beneficiarii de ajutor social şi de servicii de servire a hranei în regim de cantină socială din municipiul Oradea, care au stabilită prin lege obligativitatea efectuării unor ore şi acţiuni în folosul comunităţii.

Aceştia prestează, zilnic, acţiuni de igienizare a spaţiului public din vecinătatea zonei în care locuiesc, inclusiv pe malul Crişului Repede, sub coordonarea consilierilor din cadrul Serviciului Social în colaborare cu reprezentanţii RER Ecologic şi ai Primăriei Municipiului Oradea. Materialele necesare igienizării – mături, lopeţi, saci, etc, le sunt puse la dispoziţie de către Primărie.

„Cu toate că dinamica beneficiarilor nu a suferit modificări majore ca urmare a monitorizării de către DAS Oradea a efectuării orelor şi acţiunilor în folosul comunităţii, deprinderile de a realiza şi menţine curăţenia în spaţiul public din vecinătatea locuinţei sunt vizibile, dar, din păcate, doar în cazul celor care prestează acțiunile de curățenie.

Ceilalți locatari nu sunt în stare să mențină curățenia, ceea ce produce multe nemulțumiri din partea celor care muncesc în folosul comunității. În dorința de a schimba mentalități și în această zonă defavorizată, consilierii DAS Oradea sunt prezenți zilnic în zona Voltaire pentru a încuraja această categorie socială să înțeleagă că au și obligații, nu doar drepturi”, transmite DASO printr-un comunicat de presă.

În scădere

Conform acestuia, numărul dosarelor de ajutor social, în Oradea, a scăzut în fiecare an. Dacă în anul 2014 am avut o medie de 235 de dosare, în anul 2019, Oradea înregistrează un număr de 142 de dosare de ajutor social.

„Campania „Nu muncești, Nu primești!”, se adresează beneficiarilor noștri care au capacitatea deplină de muncă, rolul asistenței sociale fiind acela de a-i sprijini pe cei care nu pot munci din diverse motive – boală, dizabilitate sau sunt persoane vârstnice copii”, mai spune comunicatul DASO.

Curăţenie pe străzile din Voltaire
Foto: DASO2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor