Deschidere de an la Facultatea de Drept din Oradea

De Crina Dobocan
Deschidere de an la Facultatea de Drept din Oradea
Conducerea Facultăţii de Drept din Oradea încearcă să construiască o relaţie academică puternică şi durabilă între profesori şi studenţi. Luni, după deschiderea festivă a anului universitar de la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Drept din Oradea a fost organizat un eveniment dedicat special celor 140 de boboci de la programele de studiu Drept şi Administraţie Publică.

Ceremonia de deschidere a noului an universitar a debutat cu un moment de reculegere în memoria celui care a condus destinele Universităţii din Oradea timp de 24 de ani, Teodor Maghiar.

Prof.univ.dr. Valentin Mirişan, decanul facultăţii, conf. univ. dr. Cristian Miheş, directorul Departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative al UO , dar şi lect.univ.dr. Ştefan Herchi şi conf.univ.dr. Mihaela Pătrăuş le-au vorbit tinerilor despre disciplinele din planul de învăţământ, profesiile juridice şi perspectivele lor, le-au prezentat drepturile şi obligaţiile pe care le au în calitate de studenţi şi i-au invitat pe aceştia să se implice activ şi eficient în proiectele educaţionale coordonate de facultate.

,,Vreau să vă dau două sfaturi. Primul: de mâine încolo consultaţi orarul şi al doilea: mergeţi la cursuri şi seminarii. La această facultatea avem două tipuri de discipline: dificile şi grele şi niciuna din planul de învăţământ nu este uşoară. Sunt convins că nu veţi începe să învăţaţi dintr-o dată, însă vă atenţionez că timpul trece. Sunt totuşi sigur că veţi accelera procesul de învăţare pe măsură ce se apropie sesiunea de examene. Vă doresc un an universitar plin de împliniri şi învăţăminte’’, le-a spus conf. univ. dr. Cristian Miheş bobocilor.

Facultatea de Drept din Oradea împlineşte, în acest an, 20 de ani de la reînfiinţare. Pentru a marca acest eveniment, conducerea instituţiei de învăţământ a pregătit o serie de manifestări cultural-ştiinţifice. Primul s-a consumat ieri, la Biblioteca Universităţii din Oradea, unde a fost vernisată expoziţia ,,Academia de drept din Oradea în imagini’’. De asemenea, în a treia săptămână din luna noiembrie, la sediul Facultăţii de Drept, va fi organizată o conferinţă internaţională aniversară, intitulată ,,20 de ani de la reluarea învăţământului juridic superior orădean’’. Anual, la Facultatea de Drept au loc manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Facultatea de Drept din Oradea este una dintre cele mai prestigioase instituţii de profil din ţară. În prezent, instituţia gestionează programe de studiu de licenţă – Drept şi Administraţie Publică, şi masterat – Drept Penal şi procedură penală şi Administraţie Publică. La Facultatea de Ştiinţe Juridice din Oradea studiază aproximativ 1.000 de studenţi şi 100 de masteranzi, care sunt pregătiţi de un colectiv de cadre didactice alcătuit din dascăli deosebit de apreciaţi pentru competenţa şi seriozitatea lor. Majoritatea dintre absolvenţii acestei facultăţi au reuşit să-şi găsească un loc de muncă în domeniul juridic.

Facultatea a demarat procedurile pentru acreditarea unui nou program de masterat: Drept civil şi procedură civilă. De asemenea, conducerea Facultăţii intenţionează să lanseze şi un program de masterat în Drept european şi să acrediteze unele programe de studiu în regim FR. La aceiaşi facultate se fac eforturi pentru modernizarea laboratoarelor didactice şi a spaţiilor de învăţământ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase