Termen la incadrarea urbanistica a terenurilor

De Cristina Ghilea
Majoritatea orădenilor şi-au încadrat urbanistic terenurile
Majoritatea orădenilor şi-au încadrat urbanistic terenurile
Majoritatea proprietarilor de terenuri din intravilan au depus cereri pentru a-şi verifica situaţia proprietăţii.

De musai, cu drag… Majoritatea proprietarilor de teren din intravilanului Oradiei au dat curs solicitării ferme a edililor de a-şi revizui situaţia parcelelor deţinute. Până la începutul acestei săptămâni, 86% din persoanele fizice proprietare de terenuri gricole au depus cereri la Instituţia Arhitectului Şef din Primărie pentru a li se comunica încadrarea terenului din punctul de vedere al Planului Urbanistic General(PUG). Din acest an, PUG-ul este folosit pentru stabilirea destinaţiei terenurilor şi nu registrul agricol, ca şi până acum.

Sfârşitul lunii

Astfel, până la data de 30 iunie, persoane fizice care deţin terenuri înregistrate la categoria de folosinţă agricolă arabil, păşune, fâneaţă, vie, livadă, etc sunt vizate de solicitarea Primărei. Cei care nu se conformează trebuie să ştie că, conform hotărârii Consiliului local care reglementează impozitarea terenurilor, terenurile neverificate până la această dată se încadrează ca şi curţi-construcţii, cea mai scumpă categorie.

Astfel, din 5.326 proprietari de terenuri având categorii de folosință agricolă, au fost depuse cereri de către 4.578 dintre aceștia. Până la finalul lunii, ar trebui, deci să-şi mămurească situaţia aproximativ 748 de persoane fizice, a spus Eduard Florea, şeful Direcţiei Economice din Primărie.

Tot anul

Datorită agitaţiei iscate la începutul acestui an de Municipalitate în fiscalitatea terenurilor, bonificaţia pentru plata integrală a impozitului pe teren se acordă până în ultima zi a acestui an fiscal, 30 septembrie. Pentru persoanele care depun documentaţia după această dată, recalcularea impozitului pe teren se va efectua începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !