Zilele salontane 2014

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Zilele salontane 2014
O experienţa multimedia complexă şi năucitoare creată cu tehnologie de ultimă generaţie.

În premieră în Salonta, pentru a marca 800 de ani de atestare documentară, Primăria a pregătit localnicilor un show laser. De joi până duminică au fost Zilelor Salontane 2014!.

Un eveniment în care s-au regăsit toate generaţiile, iubitorii sportului, amatorii de adrenalină, iubitorii muzicii. Starul oficial a fost dat de parada copiilor. Veselul alai format din cei mai mici cetăţeni ai oraşului, preşcolarii şi micii şcolari, înarmaţi cu baloane şi steguleţe multicolore a pornit ca de obicei de la intersecţia străzilor Republicii şi Aradului şi a defilat prin centrul oraşului până la piaţa agroalimentară locul obişnuit de desfăşurare al programelor artistice.

Parada a fost condusă în acest an de trupa de majorete cu renume internaţional Rivalda şi a fost animată de mascota Leul, care s-a prezentat în acest an intr-o blană nou-nouţă.

Scena a fost inaugurată de trupa salontană The Faded Moon care a pregătit atât piese proprii noi căt şi piese clasice de heavy metal şi rock. Au urmat salontanii de la Wrong Way cu cele mai cunoscute piese rock din anii 80 şi 90 printe care cu siguranţă fiecare şi-a regăsit câte un şlagăr preferat.

Dansatorii clubului de dans Arny Dance au adus cinste de nenumărate ori atât antrenorului lor cât şi oraşului ocupând locuri fruntaşe atât la concursurile naţionale cât şi la cele internaţionale. Pentru aceste zile salontane dansatorii s-au pregătit cu noi coregrafii şi repertoriu variat.

Trupa de dans No Limit, alcătuită în urmă cu 3 ani a ărezentat dansuri moderne.

Trupa Infinity alcătuită în 2009 este bineînţeles cunoscută tuturor salontanilor deoarece tinerii au adus în ultimii ani numeroase premii de la festivalurile naţionale şi internaţionale la care au participat. De Zilele Salontane din acest an au pregătit dansuri noi şi au prezentat şi noua generaţie de dansatori Famous.

S-au aruncat de la 1200m

Andrada Tulvan, care se poate lăuda cu trofeul “Moştenitorii” oferit de doamna Mărioara Murărescu, realizatoarea emisiunii „Tezaur Folcloric”, interpreta care a dus vestea Salontei prin Sibiu, Satu Mare, Braşov, Tulcea, Suceava, dar şi la Parlamentul European. Veta Biriş a fost capul de afiş al petrecerii de vineri. Concursul de gătit bograci cu o vechime de 12 ani, la care au participat peste 20 de echipe, organizat de Asociaţia Pensionarilor Maghiari din România a adus , din nou, în prim-plan echipa de la Restaurantul Slavia. concursul internaţional de atelaje cu un trecut şi mai impresionant, a debutat cu o paradă prin centrul oraşului până la terenul de sport de lângă sala de sport “Sándor Péter”. Amatorii de adrenalină au putut fi martorii unui eveniment inedit şi extraordinar. În cinstea Zilelor Salontane, 3 paraşutişti s-asu aruncat de la o înălţime de 1200 m şi au aterizat pe terenul de fotbal. Baschetbalistele din epoca de aur a baschetului salontan au putut fi văzute în cadrul unui meci amical. Tot ca o noutate în cadrul evenimentului a fost organizată Gala „Basti-Box”

Cascadorii pe motoare

Pe strada Iuliu Maniu, în dreptul Casei de Cultură trupa de cascadori a lui Erdos Csaba a revenit la Salonta cu noi acrobaţii periculoase dar şi spectaculoase. O altă surpriză este faptul că, anul acesta, membrii clubului de motociclişti salontani Dirty dog au pregatit şi ei o defilare.

„The Joke”, duetul Narcisa şi Andrei Badea,Stargroup,Tini Dance, DJ Sava şi Raluka, un concert de muzică creştină, Ansamblul Mioriţa din Salonta, Angela Erdeli, Suciu Valer şi Adrian Bojan.

Clubul de dans Arny Dance, Puya au fost artiştii care au încis scena şi atmosfera.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !