Datoria pentru Milos Brezinsky pune in pericol activitatea clubului Poli

De M. Hoster
Datoria pentru Milos Brezinsky pune in pericol activitatea clubului Poli
La doar câteva zile după ce FIFA a anunţat Federaţia Română de Fotbal despre obligaţia Politehnicii Timişoara de a plăti 1,5 milioane de euro pentru transferul lui Milos Brezinsky, oficialii clubului au prezentat valoarea totală a datoriilor lui Poli. Concluzia e una simplă: situaţia financiară a clubului nu pare deloc una fericită.

Conform datelor oficiale ale clubului, Poli are datorii faţă de furnizori pentru activitati curente în valoare de 570.000 de euro. Din această sumă, datoriile pasive reprezintă 270.000 de euro, iar datoriile curente 300.000 de euro. Problemele cele mai mari sunt legate de datoriile pe care formaţia bănăţeană le are faţă de alte cluburi pentru transferurile de jucatori efectuate, dar şi faţă de impresari. Iar valoarea totală a acestor sume este de 3,5 milioane de euro. La capitolul bani ce trebuie urgent plătiţi apare suma de 1,5 milioane de euro, deci exact banii pentru care Poli şi Slovan Liberec s-au judecat până la forurile superioare ale FIFA. Iar organizaţia mondială a fotbalului a decis ca Poli să plătească către slovaci suma respectivă. FIFA cere ca Timişoara să facă dovada plăţii sumei până pe data de… 28 octombrie. Deci termenul a fost depăşit.

Scrisoarea FIFA către FRF mai spune că executarea silită a clubului timişorean poate avea loc doar în cazul în care „partea adversă”, Slovan, va comunica Timişoarei contul în care să vireze banii. Având în vedere că Poli încă mai joacă în Liga a II-a şi în cupă, plus că sediul (sau autocarele!) clubului nu au încă sechestru, e posibil ca cele două părţi să fi ajuns la un acord de plată.

Revenind la capitolul datorii, cei de la Poli au datorii de 700.000 de euro faţă de personalul clubului plus jucători. La bugetele de stat şi bugetele locale, FC Politehnica are de dat 480.000 de euro, iar faţă de societăţile de grup BKP şi acţionari 2 milioane de euro. Este vorba de datorii pasive ce pot fi capitalizate la initiaţiva acţionarilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !