Datorii de peste 900.000 lei

7Comentarii
Datorii de peste 900.000 lei
Viitorul FC Bihor depinde de atragerea unui investitor privat puternic.

Vin vremuri grele pentru FC Bihor, tocmai acum când s-a conturat o echipă frumoasă. Din punct de vedere financiar, actualmente clubul este mai aproape de Liga 3 decât să-şi continue activitatea în Liga 2. Prezent în studioul emisiunii sportive Arena la TTV, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, care este şi membru AGA la CS FC Bihor, a prezentat cuantumul datoriilor pe care clubul orădean le-a acumulat până în luna mai. Astfel, cele mai mari restanţe sunt către jucători, foşti jucători, antrenori şi angajaţi, suma totală fiind de 525.000 lei noi. Datorie extrem de mare în condiţiile în care la plecarea fostului preşedinte Gheorghe Alexandrescu, jucătorii şi antrenorii erau cu salariile la zi. „Pe 15 septembrie 2009 când am plecat din club jucătorii erau plătiţi, chiar şi Voicu Florea care era accidentat. Pe perioada cât am stat la FC Bihor am plătit şi circa un miliard de lei vechi obligaţii financiare la stat. Se poate verifica în evidenţa contabilă”, a afirmat Alexandrescu. Către furnizorii cu care colaborează, FC Bihor are obligaţii de 224.503 lei, iar la bugetul de stat 149.107 lei, alte datorii fiind în cuantum de 22.680 lei. Rezultă un total alarmant de 921.290 lei, la care se adaugă datoriile istorice de 1,7 milioane de lei pentru care clubul se află în procedură de insolvenţă din noiembrie anul trecut.

„Moment de cotitură”

Sume importante s-au cheltuit cu memoriile depuse de jucătorii la care s-a renunţat. Numai în această săptămână conducerea clubului trebuie să facă rost de circa 34.000 lei pentru a stinge litigiile cu Huiduc, Ardelean sau Pintea ca să nu rişte neprogramarea la jocul cu Dacia Mioveni.

Pe fondul reducerilor bugetare de tot felul, salvarea clubului poate veni doar din sectorul privat deoarece cuantumul sumelor pe care Consiliul Local şi Consiliul Judeţean le mai au de virat spre FC Bihor nu acoperă datoriile de 921.290 lei. CL alocă lunar câte 80.000 lei până la finalul anului, iar CJ mai are de dat conform angajamentului 130.000 lei în acest an. „Ar fi bine ca FC Bihor să-şi găsească unul sau mai mulţi investitori din domeniul privat. Avem şi în Oradea destui oameni de afaceri cu forţă. E clar că în această vară va fi un moment de cotitură pentru club. Ori vom ataca promovarea în prima ligă, dacă vine un investitor puternic, ori o să ne ducem în Divizia C”, susţine Voloşeniuc.

Celălalt membru cu greutate din AGA, Florin Birta, spune că deciziile legate de viitorul FC Bihor vor fi luate după terminarea actualului sezon. „La finalul campionatului vom face analiza situaţiei şi vom lua deciziile care se impun”.

TEODOR BIRIŞ7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor