Datoriile fotbalului bihorean

Datoriile fotbalului bihorean
Cluburile de fotbal bihorene stau relativ bine, comparativ cu alte cluburi din ţară, în ceea ce priveşte plata datoriilor la buget, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Astfel, potrivit situatiei la data de 30.09.2005, obligatiile restante ale cluburilor bihorene de abia daca ajung spre 6,5 miliarde de lei. Cele mai mari obligatii restante le are Fotbal Club Oradea – Bihor – 426.918 RON, din care exista o suspendare pentru 340.741 RON. Pentru celelalte obligatii s-a început executarea silita.

Clubul Sportiv „Fotbal Club Oradea” are restante de 46.699 RON, iar „Fotbal Club Oradea” SA – 4.753 RON.

Asociatia Fotbal Club Viitorul Oradea are si ea obligatii restante de 1.517 RON, iar Clubul Sportiv Centrul de Fotbal Liberty Oradea are de platit statului 16.452 RON. În sfârsit, Asociatia Sportiva „FC Bihor 99” are restante de 152.264 RON. Mai multe faze

Pentru toate obligatiile fiscale restante s-a început procedura de executare silita, dar acest lucru dureaza pâna la derularea tuturor fazelor. „Procedeul de executare silita are mai multe faze, începând cu somatie, poprire pe conturi bancare, poprire pe conturile tertilor, ultima faza fiind sechestrul pe bunuri.

La cluburile bihorene procedura se afla în diferite stadii”, ne-a informat Vasile Farc, de la Compartimentul Mass-Media din cadrul Finantelor bihorene. De altfel, situatia cluburilor cu restante se regaseste si pe site-ul Ministerului Finantelor.

Dan Birta