Dau şcoala pe jocurile din Net-cafe

8Comentarii
Dau şcoala pe jocurile din Net-cafe
ORADEA – Elevii care obişnuiesc să chiulească de la şcoală şi să meargă în cluburile de internet sau la biliard au fost „deranjaţi” azi dimineaţă de acţiunea întreprinsă de poliţiştii de proximitate pentru combaterea absenteismului şcolar.

La acţiunea care a vizat cluburile şi localurile, frecventate de elevi în timpul orelor, din zona Centrală a municipiului şi cartierul Nufărul au participat agenţii: Sorin Secară, Ioan Borza, Liviu Pereş şi Petru Bohuş.

„Am desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, pentru identificare elevilor care absentează de la ore. Am verificat opt locaţii din cartierul Nufărul şi din zona Centrală, fiind depistaţi 21 de elevi care nu îşi justificau prezenţa acolo la ora respectivă. Vom înştiinţa conducerea unităţilor de învăţământ de care aparţi elevii, iar dumnealor vor lua măsurile care se impun”, spune agentul şef adjunct Sorin Secară, din cadrul Compartimentului Poliţiei de Proximitate Oradea.

Elevii surprinşi de poliţişti au găsit destule motive pentru a-şi justifica absenţa de la şcoală. Majoritatea spuneau că sunt în practică sau au fost învoiţi de la ore de profesori. Unii dintre elevii depistaţi în faţa calculatoarelor le-au declarat poliţiştilor că s-au cerut de la şcoală pentru a merge la medic sau pentru a-şi ajuta familia. Elevii care nu au avut la ei acte de identitate au fost verificaţi de poliţişti prin staţia de emisie-recepţie.

„Elevii care nu au avut asupra lor actele de identitate au fost verificaţi cu ajutorul staţiei de emisie-recepţie, obţinând datele de la ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Oradea. Acţiunile pentru diminuarea absenteismului şcolar vor fi continuate de către poliţiştii de proximitate săptămânal”, mai atenţionează agentul şef adjunct Sorin Secară.

Ovidiu Morcan8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor