De 1 iunie, cu pompierii in Turnul Primăriei

De Cristina Ghilea
De 1 iunie, cu pompierii in Turnul Primăriei
Pentru a prezenta copiilor importanţa obiectivelor turistice ale oraşului, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor în parteneriat cu ISU Crişana realizează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului – 1 Iunie, o expoziţie în incinta Turnului Primăriei Oradea cu obiecte specifice privind mijloacele de combatere a incendiilor din cele mai îndepărtate timpuri şi până azi.

Evenimentul va fi interesant şi datorită mascotei – „micuţa pompieriţă” Allegra Maria Popa 3 ani, alături de un pompier în exerciţiu.

File din istoria pompierilor Bihoreni, vol. II ne aminteşte că în anul 1904 nivelul al II-lea al Turnului Primăriei devenea noul punct de observare a incendiilor pentru oraş care anunţa prin bătăi în clopot, în funcţie de zona în care izbucnea incendiul – Oraşul Nou 2 bătăi, Vest Olosig (ret) 3 bătăi, Est Olosig 4 bătăi, Velenţa 5 bătăi şi Velenţa-Sud 6 bătăi. In turnul de observare, pe timp de zi se arbora un drapel roşu pe direcţia în care a izbucnit incendiul iar noaptea se aprindea un reflector electric. Exponatele aparţin colecţiei din Sala de tradiţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Accesul de vizitare al Turnului va fi gratuit de 1 Iunie.

Programul de vizitare pentru această zi va fi între orele 8:00 – 18:00. Pentru perioada 02 – 22 Iunie expoziţia poate fi vizitată de elevi în intervalul orar 10:00 – 18:00, costul biletului fiind redus la 1 leu. Programări se pot face la numerele de telefon 0731-212 284 sau 0259-437 000 int. 262.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !