De 1 Mai muncitoresc, mai şi glumesc

De 1 Mai muncitoresc, mai şi glumesc
De 1 Mai, J.b. a propus fiecărui candidat la şefia Consiliului Judeţean Bihor să lase mititeii sau bogracs-ul electoral deoparte şi să „combată” câte un anti-proverb din „Codrul Muncii”. Aceasta pentru a ne asigura că vor şti să-i pună la treabă pe funcţionarii din CJ Bihor pentru care „munca e cocoană mare”.

Serviciul nu e crâşmă să stai toată ziua în el… aşa că mai du-te acasă.

Mihai Bar: „Jocul de cuvinte îmi place chiar dacă acest proverb nu mi se potriveşte deloc, însă nu sunt puţini cei din administraţia publică cărora li s-ar potrivi”

***

Dacă vezi un coleg odihnindu-se… ajută-l.

Octavian Bara: „Depinde de ipostază. Dacă ar fi vorba de un sportiv de performanţă care are a doua zi o competiţie, chiar l-aş ajuta să se odihnească. Însă în cazul unui coleg parlamentar sau din Consiliul Judeţean care ar moţăi în scaun, sigur l-aş trezi. Oricum, trebuie să fim vigilenţi. Fiindcă ne mai amintim de reclama «Dormi liniştit, FNI-ul veghează pentru tine», dar şi de zicala «Fiecare doarme după cum îşi aşterne»”.

***

Cine se scoală prea de dimineaţă… doarme prea puţin, e obosit şi cască toata ziua.

Virgil-Teodorescu Capriş: „Ziua-i o existenta plina de surprize,este intreaga viata redusa la masurabil,dar ti-o poti privi si dupa ce treci la celalalt Rasarit!

 Porneste pregatit in ea,fa-ti o dimineata frumoasa,mananca singur,pune-ti in desaga,sa ai peste zi,si ce bea si ce manca,nu numai pentru trup,ci si pentru tine,astfel vei ajunge implinit spre seara,iar cina le-o poti da celorlalti,spre pomenirea ta,si noaptea-ti va fi linistita,si mai mult,vei astepta cu nadejde celalalt Rasarit,cealalta zi,cealalta viata!

 De aceea omule,nu porni la drum mai din vreme de a fi pregatit,nu trece peste popasuri,ca sa ajungi unde inca nu ti se cuvine,ca oboseala o sa te faca sa-ti vezi Asfintitul mult mai devreme…dar nu in aura pe care ti-ai dorit-o,si nu numai ca nu vei lasa cina altora,dar le vei cersi si pranzul!

 Iata de ce este bine sa-ti implinesti ….somnul,si sa nu devii un cascat….alergand spre scaunul de presedinte al judetului…ca precis,acela,nu-i pat!

***

Munca îl înnobilează pe om… dar nobilii de ce nu munceau?!

Kiss Alexandru: „Este o întrebare filosofică şi din acest motiv voi răspunde la fel printr-un banc care circula înainte de ’89. Un filosof îl întreabă pe alt filozof: Ce este filosofia? Filosofia este ştiinţa prin care într-o cameră întunecată cauţi un pat negru. Ce este filosofia marxistă? Este cea prin care cauţi într-o cameră întunecată un pat negru care nu este acolo. Dar filosofia marxist-leninistă? Este cea prin care cauţi într-o cameră întunecată un pat negru care nu este acolo şi strigi tare: L-am găsit!

Ei, această zicală este o întrebare retorică şi prima parte a ei sigur nu a fost spusă de un nobil!”

***

Un lucru care nu se rezolvă de la sine în 30 de zile… nu merită să te mai ocupi de el.

Viorel Lascu: „Aş porni de la o pildă de-a lui Brâncuşi: lucrurile nu-s greu de făcut dacă ajungi în starea de a le face. Trăim într-o societate în care «sinea» e o stare pe care o trăiesc mulţi din cei care ne conduc destinele, iar noi, ca cetăţeni onorabili, ne străduim să-i ajutăm să facă doar lucruri care se rezolvă de la sine. Rezultatul: ne alegem întotdeauna conducătorii pe care-i merităm!”

***

Ce poţi face azi nu lăsa pe mâine… ci pe poimâine sau răspoimâine, că poate nu mai este nevoie.

Florian Pantea: „Ceea ce poţi să faci azi, să faci! Dar nu uita că mai este o zi şi mâine. Iar dacă ai multe de făcut, trebuie să faci o selecţie şi să stabileşti priorităţi. Ceva ce nu doare nu merită tratat…”

***

Dacă ţi se face chef să te apuci de muncă… stai jos, odihneşte-te, şi o să-ţi treacă!

Gheorghe Pintea: „Da, poate că în Consiliul Judeţean sunt prea confortabile fotoliile care îmbie la odihnă. De altfel, odihna e bună după ce ai muncit, ca să-şi refaci forţele, dar nu să transformi serviciul într-o odihnă continuă. Oricum, eu cred că în instituţia care coordonează Bihorul nu se poate munci doar din birou. Trebuie să ieşi şi în judeţ, să vezi care-i sunt nevoile. Altfel, o să-ţi treacă doar mandatul…”

***

Cine nu munceşte nu greşeşte… iar cine nu greşeşte merită promovat.

Ştefan Seremi: „Prima parte e un adagiu. Cât despre a doua parte, e clar că nu face parte dintr-un proverb, câtă vreme nu conţine o învăţătură. Totuşi, se poate desprinde o idee privind problema lipsei de comunicare. Unii fac puţin şi spun mult, alţii fac mult şi spun puţin. Eu am făcut multe, dar probabil că nu le-am făcut cunoscute după cum s-ar fi cuvenit.”

***

Munca l-a creat pe om… dar nici lenea nu l-a omorât.

Petru Trif: „Fiind o activitate conştientă a omului, munca trebuie evitată, deoarece pe lângă că se cheltuie energie ne şi desprinde de lumea animalelor… De ce să nu pierdem vremea pe considerentul că cei care muncesc nu au timp să câştige. Pentru a defini astfel, în fond, succesul parveniţilor mioritici. Să terminăm odată cu lozincile marxiste şi, în buna tradiţie românească, să-i lăsăm pe nemţi să muncească, dacă tot au elaborat acest concept! Sugerez, celor care nu au făcut-o, să-şi asume acest pseudo-proverb bun de slogan electoral. Căci aşa se câştigă voturile nemuncite!”

***

Munca e sănătate curată… deci să o lăsăm pentru cei mai bolnavi ca noi.

Radu Ţîrle: „Acest proverb nu va avea ce căuta la CJ Bihor dacă o să fiu ales preşedinte. În schimb, o să aplic o veche zicală: «Năduşeala scoate boala». Fiind la început de campanie, să ne amintim cu toţii de o altă zicală: «Câţi oameni n-ar rămâne muţi dacă li s-ar interzice să vorbească bine despre ei şi rău despre alţii?»”

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !