De 14 ori „excelent” pentru Dacia de la ARACIP

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
De 14 ori „excelent” pentru Dacia de la ARACIP
© Florian Hava
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar a evaluat, timp de o săptămână, calitatea educaţiei oferite de Şcoala Dacia.

Evaluatorii ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) au realizat evaluarea externă a calităţii educaţiei oferite de Școala Gimnazială Dacia, singura din Bihor aflată în această rundă de evaluare. „Sunt fericit să spun că este cea mai bună performanţă obţinută de şcoală noastră. Din 43 de criterii, Şcoala Dacia a fost apreciată de 14 ori cu «excelent», iar la restul criteriilor cu «foarte bine»”, a spus profesorul Florian Hava, directorul Şcolii Gimnaziale Dacia Oradea.

Printre criteriile cotate cu calificativul «excelent» amintim: existenţa şi caracteristicile spaţiilor şcolare, existenţa, caracteristicile şi funcţionalitatea spaţiilor administrative, dotarea cu mijloace de învăţare şi auxiliare curriculare, dotarea din perspectiva tehnologiei informaţiei şi comunicării, accesibilitatea echipamentelor, materialelor, mijloacelor de învăţământ şi auxiliare curriculare, managementul personalului didactic şi de conducere, existenţa parteneriatelor cu reprezentanţi ai comunităţii, proiectarea curriculumului, evaluarea rezultatelor la activităţile extracurriculare, activitatea ştiinţifică, constituirea bugetului şcolii şi execuţia bugetară. În acestă rundă a programului de evaluare au fost incluse 300 de şcoli.Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor