De 3 ori la rând campioni județeni la tetratlon

De 3 ori la rând campioni județeni la tetratlon
O nouă reușită a elevilor Școlii Gimnaziale nr. 11 din Oradea.

În data de 22 martie a avut loc etapa județeană la Tetratlon-gimnaziu, pe echipe, din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor.

„În urma rezultatelor obținute la etapa municipală unde s-a clasat pe locul I, echipa Școlii Gimnaziale nr.11 din Oradea a pornit ca favorită, lucru confirmat și la această etapă județeană, reușind să se claseze pe locul I cu un total de 1.711 puncte, ceea ce ne conferă dreptul de a participa la etapa Zonală care va avea loc în data de 21-23 aprilie 2017 la Cluj Napoca”, ne-a declarat profesorul de sport Beatris Simuț.

Aceasta alături de colegul său, profesorul de sport Inacu Marinău, au fost coordonatorii și antrenorii care i-au pregătit pe elevii participanți, din partera Școlii Gimnaziale nr.11. Cei doi profesori susțin că „aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, școala noastră reușind să câștige această competiție în ultimii trei ani la nivel județean iar la nivel Zonal a reușit să se claseze pe locul II la Baia Mare, respectiv locul III la Cluj-Napoca”.

Echipa de tetratlon a Școlii Gimnaziale nr.11 este formată din: Larisa Brîndaș, Patricia Goina, Sara Cadar, Ferencz Zsofi, Andrei Farcaș, Flroin Bronț, Loren Iovița și Andrei Petrica. Probele la care au participat aceștia în concursul de tetratlon sunt: alergare de viteză – 60 m, alergare de rezistență – 800 m, aruncarea mingii de oină la distanță și săritura în lungime la groapa cu nisip. În urma fiecărei probe, fiecare elev a fost punctat individual, iar la final s-au adunat punctele, iar totalul obținut astfel este validat ca rezultat final al probei.

Ce este tetratlonul?

Este o probă sportivă combinată la care se face însumarea punctelor realizate de concurent în patru probe reunite, alese de organizatorii concursurilor. Conform specialiștilor, înainte de toate tetratlonul este o probă care necesită un antrenament abordat cu o grijă permanentă.

Tetratlonul îi ajută pe practicanții acestui sport să își clădească un trup armonios și să obțină astfel o pregătire fizică generală bună, iar pe măsură ce se maturizează, tânărul practicant descoperă diferitele practici atletice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !