De-a alba neagra la Zoo Oradea

9Comentarii
ORADEA – Edilii au realizat imposibilul! Ce n-au reuşit în aproape trei ani au reuşit în intervalul scurs de luni la amiază şi până marţi la ora 12.00: au găsit terenul pentru necesara extindere a Grădinii Zoologice din Oradea.

Nici n-au trebuit să se sperească foarte tare, mai ales că parcela este gard în gard cu Grădina Zoologică, fiind, de altfel, de la înfiinţarea amplasamentului, o rezervă pentru extindere. „Mâine (miercuri, n.r.) în Consiliul Local se va discuta extinderea Grădinii Zoologice de la 3-6 hectare la şase hectare”, a declarat viceprimarul Mihai Groza. Acesta a ţinut să precizeze că întrunirea extraodinară a Legislativului, programată la limită, se convoacă la solicitarea Prefecturii, care cerea o decizie a Consiliului Local referitoare la implicarea sau nu pentru salvarea ZOO, până în 15 noiembrie.

Vicele spune că terenul este momentan ocupat de pepinierele RER-ului: „Vom vedea care sunt formele necesare ca terenul să treacă în proprietatea Consiliului local”.

 

Administraţie şi politică

 

Anunţând această decizia de ultimă oră a Primăriei, Mihai Groza a declarat că nu are nicio informaţie referitoare la promisa finanţare cu 75% a reabilitării Zoo Oradea, din partea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD). Mai mult, poate din cauza tensiunilor de campanie electorale, vicele pedist a ţinut să-i atragă penelistei Luciei Varga, promotoarea programului MMDD în Bihor, să nu amestece politica şi alegerile de anul viitor cu administraţia: „Ne preocupă modul în care d-na Varga îşi dovedeşte interesul faţă de Oradea dar nu putem să remarcăm că aceasta este o preocupare maidegrabă pentru evenimentul din 2008 decât pentru prezent. Nu dorim transformarea unui subiect de administraţie într-o chestiune politică”.

Proiectul care va ajunge azi sub nasul aleşilor locali se referă atât la extiderea Zoo cât şi la acceptul pentru co-finanţarea în proporţie de 25% a reabilitării. „Dacă va trebui să reaşezăm bugetul pe 2008 astfel încât să cuprindem şi banii necesari pentru aceşti 25% pentru Zoo, o vom face”, a anunţat Groza.

Cristina Ghilea9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor