De anul viitor poliţele RCA şi CASCO se vor scumpi cu 40% şi respectiv 20%

2Comentarii
De anul viitor poliţele RCA şi CASCO se vor scumpi cu 40% şi respectiv 20%
Poliţele RCA şi CASCO vor fi mai scumpe începând de anul viitor. Asigurătorii spun că tarifele actuale îi duc la faliment deoarece daunele pe care trebuie să le plătească asiguraţilor cresc de la o lună la alta iar mâna de lucru pentru repararea autovehiculelor este din ce în ce mai scumpă.

Asigurătorii spun că şi importatorii de piese auto îi încurajează să mărească preţul poliţelor deoarece costul pieselor a rămas acelaşi chiar dacă au fost eliminate taxele vamale după integrarea în Uniunea Europeană. Asta înseamnă că de anul viitor, asiguratul va scoate din buzunar 20% în plus faţă de suma plătită acum pentru o asigurare facultativă.

Asigurătorii cred că majorările de preţ nu le vor alunga clienţii. În plus, statisticile sunt de partea lor. Potrivit Comisiei de supraveghere a Asigurărilor, în primul semstru al acestui an, societăţile de profil au înregistrat un profit de peste 120 de milioane de lei, cu 50% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta în condiţiile în care asigurările Rca şi Casco s-au scumpit în medie cu 15%.

 

Realitatea.net2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor