De ce „fug“ micii fotbalişti?

6Comentarii
De ce „fug“ micii fotbalişti?
REŞIŢA – Grupele de copii şi juniori ale F.C.Ş. Reşiţa sunt descompletate în fiecare an.

„Cazul“ Deian Beţa, elevul antrenorului Dan Potocianu, cel mai bun produs al fotbalului din Valea Domanului din ultimii ani, care a plecat de la F.C.M.R. fiindcă nu a avut un contract ferm cu clubul, a declanşat o stare de nemulţumire în anturajul grupării reşiţene.

Antrenor disperat

Sigur, părerile au fost împărţite. Cert este că F.C.M.R. a pierdut un fotbalist de mare viitor, component al Lotului UEFA 91. Şi, mai mult, şansa de a obţine o sumă considerabilă de bani, în cazul unui transfer.

Revenind la F.C.Ş.R., zilele trecute am întâlnit un antrenor disperat. Cel mai afectat, în prezent, alături de Dan Potocianu, de acest fenomen. Întrebat de ce pleacă juniorii din Valea Domanului, Carol Gurgu a declarat: „Cauzele sunt diferite, de la copil la copil.

Unii dintre părinţi, neavând de lucru, îşi caută locuri noi de muncă şi pleacă împreună cu familia. Cum s-a întâmplat şi cu jucătorul Mărcuţ, plecat la U.T.A., după ce am lucrat cu el opt ani de zile. Alţi doi jucători mi-au plecat la Timişoara. Îmi pare foarte rău, fiindcă eu am avut o echipă alcătuită din jucători cu care am lucrat, în proporţie de 95 la sută, nouă ani de zile. Acum, din 20 de băieţi am rămas cu 13, dintre care cinci au semnat, recent, convenţii cu F.C.M.R. Dacă acest lucru se făcea mai demult, nu ne plecau atâţia copii. Ce ar trebui să se facă? Ar fi multe de spus. Să li se acorde mai multă atenţie. Să li se ofere condiţii mai bune de pregătire, de la teren de antrenament la meciuri de verificare“.

Antrenorul Arpad Dozsa este de părere că „motivul principal al plecării juniorilor a fost lipsa de credibilitate, datorită managementului deficitar al conducerii clubului. Mulţi dintre foştii elevi au plecat fără acordul meu. Dacă nu au avut un contract cu clubul, n-am putut să-i opresc. Marea mea dezamăgire a fost pierderea a multor jucători din grupa 1984/1985, generaţia lui Cosmin Moţi. Trist, dar adevărat“.

Pe spatele juniorilor

Şi antrenorul Gheorghe Lupu a avut o poziţie apropiată de cea a colegilor săi. În plus a mai precizat: „Supărarea este cu atât mai mare, cu cât echipa de seniori a trăit mulţi ani din banii juniorilor, sau a celor care au fost crescuţi la centru. Exemplul cel mai apropiat, ca să nu-l dau pe Chivu, este ceea ce s-a întâmplat cu jucătorii din grupa 1990, a lui Dan Potocianu, care au ajuns la Politehnica Timişoara. S-au luat nişte bani pe ei, dar la centrul nostru nu au prea ajuns. E normal?“

Lipsă financiară

În cele din urmă l-am rugat şi pe Petru Tincul, directorul executiv al F.C.Ş.-F.C.M.R: „Ceea ce s-a întâmplat anul trecut, cu jucătorii care au plecat la Timişoara, s-a făcut peste voinţa mea, ca să fie salvată echipa de seniori. Cât priveşte contractele, nu le-am putut încheia, fiindcă nu am avut posibilitatea financiară să le onorăm“.

Marius Moraru

marius.moraru@informmedia.ro6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor