De ce sunt importanți ochelarii de soare de calitate?

Reactualizat la:
De ce sunt importanți ochelarii de soare de calitate?
Cea mai bună metodă de a ne proteja ochii este purtarea de ochelari de soare cu lentile care oferă protecție UV.

Ochelarii de soare se recomandă a fi purtați tot timpul anului, pentru a preveni deteriorarea pielii pleoapei și a ochiului.

Ochelarii de soare, mai mult decât un accesoriu?

Ochelarii de soare sunt numiți de către profesioniștii în domeniul opticii drept un accesoriu necesar. Aceștia protejează ochii de lumina ultravioletă iar cei cu lentile polarizate oferă un plus de confort în special la șofat – minimizează strălucirea produsă de reflectarea luminii pe carosabil (acea oglindire pe care o observați când conduceți) și ajută ochiul să fie mult mai relaxat. Expunerea continuă la această strălucire poate conduce la oboseală, dureri de cap sau migrene. De asemenea, lentilele polarizate oferă un confort sporit și în momentul în care practicăm sporturi în aer liber de apă sau de zăpadă.

Ochelarii de soare sunt, de asemenea, și un fashion statement. Vin în diverse forme și mărimi iar lentilele au culori de la foarte închiși la maro, verde, în degrade sau oglindă. Cei mai buni ochelari de soare sunt cei mari deoarece aceștia protejează o suprafață mai mare a zonei ochilor. Marile case de modă și companiile de ochelari au venit în ajutorul purtătorilor de ochelari oferind aceste modele supradimensionate de ochelari de soare care pe lângă faptul că protejează vederea, le oferă purtătorilor o imagine de neuitat.

Există posibilitatea de a purta ochelari de soare cu dioptrii, datorită tratamentelor și filtrului UV ce se pot aplica pe lentilă. Aproape orice tip de rame de ochelari pot suporta lentilele cu filtru UV astfel încât purtătorii de ochelari de vedere care aleg ochelarii de soare să aibă perechea perfectă – o vedere clară și protejată de razele soarelui

Cine trebuie să poarte ochelari de soare?

Ochelarii de soare pot și trebuie să fie purtați de către oricine, pe tot parcursul anului. Ochelarii de soare cu protecție UV sunt recomandați începând de la copii mici până la vârstnici.

Purtarea ochelarilor de soare de către copiii mici este extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât aceștia petrec mult timp în aer liber, practicând sporturi atât de vară, cât și de iarnă. Apa și zăpada reflectă o parte mare din radiațiile periculoase care pot produce daune pe termen lung. Câteva recomandări de luat în considerare atunci când alegeți ochelari de soare pentru copii: lentilele să fie mari, rezistente și să ofere protecție cât mai mare UVA, UVB și UVC iar ramele să fie flexibile.

Ochelarii de soare sau cu lentile fotocromatice sunt recomandați și după o operație de cataractă datorită faptului că ajută la protejarea ochiului de lumina și astfel contribuie la o vindecare mai rapidă și mai sigură.

Cum puteți descoperi dacă soarele v-a afectat ochiul?

Toate bolile cauzate de razele UV pot fi descoperite de către medical oftalmolog la un control de rutină. Este extrem de important, pentru sănătatea vederii ca acest control de rutină să se facă anual pentru a preveni orice boală a ochiului. De asemenea, purtarea unei perechi corespunzătoare de ochelari de soare, în orice anotimp, vă pot scădea semnificativ șansele de a dezvolta, în timp, o boală oculară.

Nu uitați, chiar dacă ochelarii de soare pe care îi găsiți în alte locuri decât magazinele specializate sunt la modă, este important ca aceștia să ofere o protecție suficientă împotriva razelor UV. Alegeți cu

încredere să vorbiți cu profesioniști, ei vă pot ajuta să alegeți cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră.

Optica Ovidiu Centru Civic

Str. Parcul 1 Decembrie nr. 27/C

Tel: 0259 413 520

Optica Ovidiu Rogerius

Transilvaniei nr. 9, Bl. AN 8, Parter Tel: 0359 170 500

www.opticaovidiu.ro

Advertorial! Hb: 242105