De la aspersoare la hidranţi

3Comentarii
Excavatorul celor de la CAO sapă pentru conductele noului sistem de irigaţii, cu hidranţi de grădină
Excavatorul celor de la CAO sapă pentru conductele noului sistem de irigaţii, cu hidranţi de grădină
În Parcul Traian s-a trecut de la aspersoare nefuncţionale la neglijenţă şi acum la hidranţi.

Toată săptămâna aceasta, Compania de Apă Oradea a săpat în ceea ce cu greu se mai poate numi spaţiu verde din scuarul situat în Parcul Traian, vizavi de Palatul Justiţiei. Cei de la CAO au băgat în pământ conducte pentru transportarea apei menite să irige iarba cu ajutorul unor hidranţi de grădină. „Deranjul” la care s-au dedat cei de la CAO e determinat de faptul că sistemul de irigaţii instalat în 2008 nu e funcţional. De fapt, nici nu a fost vreodată.

Starea jalnică în care se află iarba din scuar şi gardurile vii neîngrijite dă măsura preocupării municipalităţii pentru acest spaţiu, de-a lungul anilor.

Sistem abandonat

Societatea Ecohorticultura din Bucureşti a demarat anul trecut, în mandatul primarului interimar PDL Mihai Groza, un program de amenajare a mai multor parcuri şi spaţii verzi din Oradea, cu precădere în zona centrală. Însă, din cauza nerespectării repetate a termenelor de finalizare a investiţiilor, municipalitatea, încăpută între timp pe mâna lui Ilie Bolojan, nu a mai recepţionat lucrările. Pe cale de consecinţă, firmei nu i s-au mai plătit banii pe lucrare. „S-au angajat ca, pentru 25 de miliarde de lei vechi, cât era valoarea contractului, să finalizeze parcurile în cinci zile! Fosta administraţie le-a prelungit o dată termenul de finalizare a lucrărilor. Le-am prelungit şi eu o dată acest termen şi nici pe acesta din urmă nici pe acesta nu l-au putut respecta. Ca atare, nu am mai recepţionat lucrările şi nu am mai achitat banii”, ne-a declarat primarul Bolojan.

Interesant, deşi cel puţin în Parcul Traian au rămas neplătiţi, cei de la Ecohorticultura nu şi-au scos instrumentele de irigaţii din pământ. Vorbim de aşa-zise aspersoare automatizate, ce „ieşeau” din gazon pentru a uda apa, iar după finalizarea operaţiunii se retrăgeau din nou la firul ierbii. „Pot să vină să şi le scoată când vor ei”, îi invită primarul pe cei de la Ecohorticultura.

Spre deosebire de complexele sisteme propuse şi nefinalizate de firma bucureşteană, hidranţii de grădină aduşi de Compania de Apă Oradea vor fi acţionaţi manual, de la robinet…

Calin Corpas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor