De la Cimitir, la Zoo şi la Aeroport

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
14Comentarii
De la Cimitir, la Zoo şi la Aeroport
După şedinţa Consiliului Judeţean de marți, adminstratorul Zoo Oradea este şeful Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea.

Nu fără remarci acide a trecut, marți, de plenul Consiliului Judeţean Bihor (CJ) stabilirea componenţei şi conducerii Aeroportului Oradea. Propunerile formulate de aparatul executiv au fost votate de aleşii judeţului, trecând la vot cu majoritatea PSD-UDMR-ALDE.

Astfel, după votul de la cabină, cu 18 voturi pentru şi 14 contra, ale liberalilor, Szuhai Bimbo Tibor a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului, din CA mai făcând parte Ioana Cristina Antik, Traian Turle, Popoviciu Alexandru Gheza şi Dubău Florin Călin.

Conform contractului de mandat, preşedintele CA Aeroportul Oradea este retribuit cu „indemnizația fixă lunară în cuantum brut de 1.500 lei, indiferent de numărul de ședințe ale Consiliului de Administraţie la care participă, de atribuțiile în cadrul unor comitete consultative și alte atribuții specifice”.
Bani îi mai vin dintr-o „componentă variabilă, acordată în raport cu gradul de realizare a criteriilor și obiectivelor de performanță”.

Pentru un grad de realizare a criteriilor și obiectivelor de performanță de până la 50% cuantumul componentei variabile este de 25% din indemnizația fixă. Pentru un grad de realizare a criteriilor și obiectivelor de performanță cuprins între 51% și 80%, cuantumul componentei variabile este de 50% din indemnizația fixă. Pentru un grad de realizare a criteriilor și obiectivelor de performanță cuprins între 81% și 100%, cuantumul componentei variabile este de 75% din indemnizația fixă. Pentru peste 100%, cuantumul componentei variabile este de 100% din indemnizația fixă.

În numele Opoziţiei liberale, Ionel Avrigeanu a cerut să afle ce performanţe profesionale îi recomandă pe cei cinci să conducă o societate de calibrul Aeroportului. I s-a răspuns că aceştia au trecut de o selecţie de dosare şi nimeni nu a comentat că, în conformitate cu uzanţele, unii dintre ei sunt apropiaţi ai partidelor de la Putere.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor