De la Nakata la Delvecchio

6Comentarii
De la Nakata la Delvecchio
Italienii care au vrut să preia FC Bihor au dat o „ţeapă” la Baia Mare.

Vă mai amintiţi de Jonathan Fischoff? A făcut parte din grupul „macaronarilor” condus de Giuseppe Criniti care a dorit să pună mâna pe FC Bihor. Dornici să „spargă” la Oradea câteva zeci de milioane de euro, italienii au plecat după ce autorităţile locale au simţit mirosul de „ţeapă”. În prima parte a şederii la Oradea, Fischoff a fost translator, iar după ce Criniti a plecat, a rămas pe post de preparator fizic. Preşedintele Ioan Lucian chiar l-a lăsat vreo două săptămâni la echipă să-şi arate calităţile, mai ales că promisese să faciliteze diverse sponsorizări. Nefiind angajat, a plecat într-o direcţie necunoscută.

Multilateral dezvoltat, Fischoff s-a aciuat în ultima vreme pe la Baia Mare. De data aceasta ca impresar şi emisar al clubului AS Roma, iar promisiunile au curs. Le-a sucit minţile conducătorilor băimăreni cu colaborarea cu Roma privind crearea unei Academii de Fotbal, plus aducerea celebrului Marco Delvecchio (36 de ani) ca jucător şi alte planuri fantasmagorice. Asta după ce la Breaza l-a promis pe Vicenzo Montella, iar la Oradea pe Hidetoshi Nakata…care-şi agăţase ghetele în cui de vreo doi ani.

Păgubiţi cu 20.000 de euro

Preşedintele Hotico a „muşcat-o” şi a virat în diferite conturi suma de 20.000 de euro. Problema e că duminică, celebrul Delvecchio nu a mai ajuns la Baia Mare, iar Fischoff…a dispărut fără urmă.

Hotico a rămas cu un zâmbet amar şi cu speranţa că va mai da de urma banilor. „I-am dat bani pentru două microbuze, un autocar, două salvări şi o maşină de pompieri. Mi-a spus că le-a adus tirul până la Borş şi le-a lăsat la o firmă, dar, când am verificat, firma nu exista. Fischoff spune că e în Ungaria, unde rezolvă problemele, dar eu o să-i fac plângere penală pentru înşelătorie şi va fi dat în urmărire prin Interpol”, a precizat Dan Hotico pentru liga2.

Datorii au lăsat şi la Oradea şi Bistriţa unde italienii „au uitat” să-şi plătească hotelul.

Oficialii orădeni se felicită că au dat dovadă de prudenţă. „Atunci unii ne-au criticat că nu vrem să dăm FC Bihor. Consider că am procedat corect când am solicitat garanţiile bancare, pentru că nu puteam să ne batem joc de banul public.

Derularea ulterioară a evenimentelor ne-a dat dreptate. Îmi pare rău de cei de la Baia Mare, dar puteau deveni mai precauţi după o simplă căutare pe internet”, ne-a declarat Florin Birta, membru AGA la FC Bihor.

T.B.

Adevărata faţă a lui Criniti

Ultima ofertă a italienilor6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor