De la o cafea… la visul american!

3Comentarii
De la o cafea… la visul american!
Nu știi niciodată ce poate să pornească de la o discuție în jurul unei cafele.

Doi foști colegi de liceu discutau despre posibilitatea creării unei afaceri. Cei doi, unul român și unul neamț, căutau un inginer electronist. Așa a apărut în discuția dintre Florin Budeu și Raul Junker numele Valentin Nicoară, atunci angajat al firmei Eta2U.

După o scurtă întrevedere s-a ajuns la o înțelegere privind o viitoare colaborare. Începuturile au fost marcate de anumite dificultăți și de eforturi deosebite care au constat în primul rând în recrutarea de angajați și în căutarea unor firme interesate de produsul dezvoltat.

Debutul viza elaborarea unor senzori ultrasonici de flux. În urma unor tatonări, în anul 2009, firma Viessmann s-a arătat interesată de un prim prototip. După prezentarea unor mostre, în anul 2011 începe producția de serie. Treptat, numărul personalului crește, firma se extinde și pătrunde tot mai mult pe piața specifică. Prezența la expoziții în Germania a adus confirmarea unor firme specializate în domeniul produselor realizate, Allengra GmbH posedând peste 10 patente înregistrate în Europa.

Dacă la început afacerea a demarat prin investirea unei sume, care astăzi poate fi considerată modestă, s-a ajuns în momentul de față la o cifră de afaceri de 2.000.000 Euro. Firma care aparține grupului Allengra GmbH compus din Adeck Electronic și Allengra SRL, a ajuns astăzi la o extindere a afacerilor către suma de 5.000.000 Euro în 2016 din care 20% sunt afectați dezvoltării de noi produse.

Acest fapt generează extinderea intensivă a firmei. Se va realiza un sediu nou, în cartierul Nufărul, poziție favorabilă pentru personalul care urmează a fi angajat. În apropiere vor exista stații ale transportului în comun.

Această extindere va cere imperios mărirea numărului de angajați în domeniile: tehnicieni profil electronic și mecanic, de a căror calificare se va îngriji firma. Condițiile de muncă sunt și vor fi la standardele oricărei întreprinderi din Vestul Europei.

Produsele firmei cuprind: senzori ultrasonici de flux de lichide; senzori de temperatură; senzori de presiune; motoare de acționare – direct drive; valve automate de reglare a fluxului, a presiunii și a temperaturii, iar paleta tehnologică vizează: injecție de precizie mase plastic; injecție de precizie material ceramică; tehnologie de măsură ultrasonică a fluxului; tehnologie de măsură a preciziei temperaturii și presiunii; etanșări dinamice de precizie; senzoristică pentru temperaturi până la 200 °C.

Opinii ale unor angajați ai firmei:

Valentin Nicoară, administratorul firmelor AdeckElectronic și Allengra SRL: „Dacă nu mergeam la cafeaua „plină de surprize”, aș fi avut cu siguranță o viață mai liniștită, însă am învățat că este important să ai curaj, să crezi în propriile forțe. În timp a venit și răsplata pentru munca depusă.”

Carol Ardeleanu, managerul de design al grupului, fost angajat al firmei Siemens: „Împreună cu colegii am pus pe picioare o producție, în care rata de eroare este mai puțin de 1 la 10.000. Am făcut design-uri pentru peste 20 de produse iar pe lângă aceste activități am coordonat cu succes proiectul noului sediu al firmei.”

Ioana Havași, managerul producției: „Am început în 2011. Am trecut prin multe etape ale producției, cu multe sacrificii personale însă sunt mândră să coordonez un team excelent, motivat. Știu că aceasta este doar o etapă. Avem multe de învățat dar o facem cu deosebită plăcere.”

KrisztianKupe, responsabil departamentul Software: „În cei aproape 4 ani de activitate în firmă, am învățat continuu și am alcătuit un team de ingineri de înaltă clasă, care nu iartă nici cea mai mică abatere de la precizie.”

Deviza firmei Allengra Rapid Engineering a fost, este și va rămâne: „Around the clock, around the world, we speak your language” (La orice oră, pe tot globul, vorbim aceeași limbă). www.allengra.eu

 

Advertorial!

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor