De la Sao Paolo, la Hunedoara

De la Sao Paolo, la Hunedoara
Ghiţă Vlad, cl.a VIII-a B la C. N. „Moise Nicoară”, laureat cu bronz în Brazilia şi în România

Adevărul: Din câte ştim, ai avut un an extraordinar: ai obţinut medalie de bronz la Olimpiada internaţională de ştiinţe în Brazilia şi tot bronz (premiul III) la faza naţională a Olimpiadei de fizică la Hunedoara. De unde să încerpem?

Ghiţă Vlad: Din Sao Paolo, pentru că a fost prima reuşită din acest an.

Adevărul: Acolo, în Brazilia, s-a desfăşurat internaţionala de ştiinţe. Ce presupune acest concurs?

Ghiţă Vlad: Olimpiada de ştiinţe presupune cunoştinţe la trei materii: fizică, biologie şi chimie?

Adevărul: Cum a fost, cât de grele au fost subiectele?

Ghiţă Vlad: A fost bine şi dacă luăm în considerare că am luat medaliua de bronz într-un concurs la care au participat 35 de ţări, şi dacă m-aş referi la tot ce am avut ocazia vă văd.

Cât priveşte subiectele, pot să spun că au fost de o dificultate sporită dar nu chiar foarte grele pentru că m-am pregătit serios pentru acestă întrecere.

Adevărul: Dar cum te-ai pregătit?…

Ghiţă Vlad: Pregătirea am realizat-o în aproximativ două luni atât cu profesoarele mele de la clasă – Biriş Sofia (la Fizică), Avram Adela (la Chimie), Mihailovici Raimona (la Biologie) – cât şi în perioada de convocare la lotul olimpic de juniori, în Bucureşti, care a durat două săptămâni.

Adevărul: Să revenim pe malul Mureşului, unde ai dat de olimpiadele şcolare…

Ghiţă Vlad: Am participat la fazele pe municipiu şi judeţ la Chimie, Fizică şi Matematică. Deşi m-am calificat la toate trei pentru faza naţională, am ales să merg mai departe la Fizică.

Adevărul: La faza pe ţară care s-a desfăşurat la Hunedoara…

Ghiţă Vlad: Într-adevăr, olimpiada naţională s-a desfăşurat între 9 – 15 aprilie la Hunedoara şi mă bucur că am luat premiul III, că am reîntîlnit colegi cu care am fost în Brazilia, că şi ei au luat premii sau menţiuni. Ca o apreciere pot să spun că a fost mai uşor la practică şi mai gre la partea teoretică.

Adevărul: Se apropie un concurs foarte important pentru viitorul tău, testele naţionale. Spre ce doreţi să te îndrepţi?

Ghiţă Vlad: Cred că examenele ce vor urma (testele naţionale) nu se compară , ca dificultate, cu olimpiadele prin care am trecut dar mai am de muncit pentru că trebuie să recuperez materia la Română şi Istorie. Eu îmi doresc foarte mult să urmez profilul mate-fizică la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi mă voi pregăti.

Adevărul: Îţi dorim suuces

Vasile Filip0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase