De lucru in agricultura in Danemarca

8Comentarii
De lucru in agricultura in Danemarca
Românii pot aplica pentru 202 locuri de muncă în domeniul agricol în Danemarca.

Peste 200 de locuri de munca în Danemarca, în domeniul agricol, sunt diponibile pentru români în prezent. Simona Burdean, consilierul Eures de pe lângă AJOFM Bihor, ne-a precizat că două condiţii obligatorii pentru cei interesaţi sunt cunoaşterea limbii engleze la nivel de vorbit şi înţeles, precum şi vârsta de peste 18 ani„Constituie avantaj experienţa în munca agricolă şi munca anterioară în ferme daneze”, a subliniat Simona Burdean.

Cei care vor aplica pentru aceste locuri de muncă vor participa la recoltarea a diverse fructe: căpşuni, zmeură, ceapă, dovleci. Pe lângă culesul fructelor mai sunt şi alte activităţi în domeniul agricol pe care muncitorii le vor efectua suplimentar: ambalare, întreţinerea fermelor, personal administrativ, zece posturi de şoferi de camion/autobuz/tractor.

Salarii şi condiţii

Câştigurile culegătorilor sunt în medie de 0,8 – 0,9 euro/kg (o medie de 10 – 15 euro/oră). Pentru alte tipuri de muncă se plătesc circa 15 euro brut/oră sau în funcţie de cantitatea recoltată, dacă angajatorul are încheiat cu sindicatele un contract colectiv de muncă. „La recoltatul capşunilor/mazării din mai până în august, la multe ferme, lucrătorii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. Unii angajatori oferă şi cazare indoor. Se asigură condiţii pentru prepararea mâncării, toalete şi baie”, a precizat consilierul Eures.
Termenul limită de aplicare pentru aceste locuri de muncă este 28 februarie. „Contractul începe în aprilie şi se termină în octombrie”, a explicat Simona Burdean.

Persoanele interesate se vor prezenta cu cartea de identitate, original si o copie,la consilierul Eures din cadrul AJOFM Bihor, pentru o preselecþie pe criterii de limbă.engleză. Persoanele admise sunt apoi îndrumate cu privire la etapele ce trebuie parcurse pentru a fi invitate la selecţia ce va avea loc în data de 10 martie 2011 într-o locaţie ce va fi stabilită ulterior.

Alte două posturi vin tot din Danemarca pentru lucrători specializaţi în fertilizarea solului prin irigaţii. Sunt necesare cunoştinţe foarte bune de limba engleză, dar şi experienţă anterioară în domeniul fertilizării solului prin irigaţii.

Adresa Eures: Str. Transilvaniei nr.2 Oradea, telefon: 0259.433.346

DAN BIRTA8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor