De lucru pentru toata lumea la Bursa locurilor de munca

Reactualizat la:
De lucru pentru toata lumea la Bursa locurilor de munca
Nu mai puţin de 1.400 de bihoreni şi-a încercat norocul de a-şi găsi un loc de muncă la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care s-a desfăşurat, vineri, 23 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Potrivit lui Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor, la bursă au participat 34 de firme care au oferit celor interesaţi 626 de locuri de muncă, 68 pentru persoanele cu studii superioare. La finalul zilei, rezultatele erau următoarele: 1.400 de participanţi, dintre care 1.150 absolvenţi; 502 persoane selectate în vederea angajării, dintre care 299 cu studii superioare şi două persoane cu handicap.

Participanţi la Bursa locurilor de munca

Dacă unii dintre participanţi erau încântaţi de ofertă, unul spunând că ar săpa şi gropi în cimitir dacă este plătit, alţii erau nemulţumiţi de subţirimea acesteia. „Am terminat asistentă medicală, dar pentru noi nu sunt oferte la bursa de azi. Voi mai aştepta un an”, a precizat una dintre absolvente. Alta, deşi nu a găsit mare lucru pentru calificarea ei, era dispusă să încerce şi altceva. „Eu sunt absolventă de ştiinţe economice şi în domeniul meu oferta este aproape inexistentă. Voi încerca şi altceva, chiar şi în asigurări”, a declarat Katona Kinga. Hortensia Baicu, directorul Companiei de asigurări Generali Oradea 2, spune că un om care doreşte să lucreze în asigurări trebuie să fie „carismatic, dornic să câştige bani, să aibă încrede în el, interesat de a învăţa şi dispus la reconversie profesională”. „Noi îi acordăm sprijin şi încredere de a se adapta în profil”, a adăugat Hortensia Baicu.

Unii dintre angajatorii prezenţi se plângeau că nu prea îşi găsesc angajaţi. „Avem locuri de muncă şi le oferim salarii şi condiţii de muncă, dar nu găsim solicitanţi, mai ales în zona Beiuşului”, ne-a spus Valeria Păcurar, director resurse umane la Tricostar.

Firmele de componente electronice erau şi ele prezente, ca de obicei la ultimele evenimente de acest fel, cu numeroase locuri de muncă. „Avem nevoie atât de muncitori calificaţi sau necalificaţi, dar şi de personal cu studii superioare. Pe lângă salarii, se dau tichete de masă, bonus de prezenţă şi decontarea transportului”, a explicat Maria Sebestyen, manager resurse umane la Shinheung.

A ieşit în evidenţă şi la această bursă că sunt căutaţi inginerii care au terminat o facultate de profil mecanic sau electronic.

Monica Vasilescu, manager resurse umane la Inteva Products, a venit tocmai de la Salonta pentru a căuta ingineri, dar şi pentru a face cunoscut numele firmei.

Cosmin-Valentin Cricleveţi, specialist resurse umane de la Comau, ne-a declarat că firma pe care o reprezintă are nevoie de muncitori şi ingineri de calitate. „Cred că 80% dintre cei pe care i-am selectat au şanse să fie angajaţi. Salariile la noi sunt puţin peste cele în domeniu. Nu ducem lipsă de comenzi şi sperăm să creştem numărul de angajaţi de la 290 în prezent la circa 500 în anul 2012”, a afirmat reprezentantul Comau.

Una peste alta, bursa de ieri se poate considera un succes şi prin prisma faptului că cine a vrut într-adevăr un loc de muncă, l-a şi găsit, chiar dacă nu în profilul pentru care era specializat.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !